[鷹眼FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區 3 - 進度快D,爽D啦唔該

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
個人設好似踢出我天地個光頭隊長
追咗咁耐,龍總算有返以前嘅實力但諗起佢冇傷可以仲勁就
龍呢幾話d 傳波係咪可以用"迪布尼"式傳送黎形容

想睇感情線
最鐘意雷諾 呢套個頭帶仔就包尾 嗰邊個頭帶仔就u17:~
咁又唔可以咁對比嘅
雷諾未轉踢閘之前都係踢10號位(好似)有腳法有視野
想知健係咪gay
都唔係咁樣加法
應該係平時劇情都都有1-2格戲份咁埋疊加
而唔係突然來一話成話都係講2打6
你一定做無問題
問題係呢場波之前對面個2打6龍門已經俾咗幾話佢
真係講主角成場波既加埋20頁都唔知有無
主角而家咁廢,你突然畀20頁講佢都冇用
反正最後一定有份,慢慢鋪路仲好
不如講多啲自己友,襯托下氣氛先
呢場係聯賽最後一埸,唔講幾時講?
上幾集仲鋪埋路話打高中熱血足球
對面龍好似u18+前隊友唔算2打6啦
細心留意其實作者好多劇情都有鋪過,慢慢講唔急嘅,好過一下就講完成場大戰
點解要睇到咁急

你睇海賊王,火影呢啲咪仲撚拖

其實如果作者真係有料畫得好睇,我唔介意佢講多啲其他人,遊馬,小早川,大友,山田,高杉呢啲
咁請問對面龍幾時出現過?
講其他人其實無問題,但問題啲人應該圍繞主角團
隔離套野都會寫好多其他人,隊友、對手、球探、死黨、死黨條靚,但全部都同一條龍有關係
而呢套,一集講對面龍門,一集講馬場,老老柒柒,呢堆人,連同青井/主角團都未講過一句說話,花一大輪去描述跟本係浪費時間,過多幾話就忘記得一乾二淨
點會冇,講u18同訪問星森咪有提過
你有冇睇過本漫畫架
之後劇情應該仲會講其他人
唔怪得你話2打6,鋪咗成2part
提過… 咁梗係提過… 但佢從未晌主角主線出現過囉,2者完全無交集囉,我睇緊乜?第2個足球隊既故事??
晌主角自己隊反個隊友都未係好熟既情況下 ,證明作者鋪陳主角隊球員故事真係好差…
近幾集竟然仲用咁多篇幅講人地隊
仲要講左咁耐個存在感都勁低…
你話團隊戰好睇 係同敵人隊團隊呀?
咁你又講唔講得出依家主角隊各自球員特性呀?
又有咩情節support住佢地個特性呀?
人地隊個連主角都唔識既龍門唔係2打6
唔通主角團先係2打6??
支持作者講埋球證
係唔講場波
唔差在每個觀眾都講下
講埋記者都無咩違和感
假如主角係監督
好似果套《逆轉監督》咁
咁就點推角色線都冇問題了
呢套仲有冇人翻譯?睇到澳洲開波
佢講國家隊開始就唔想睇

明明我係想睇球會點樣復興

但最後變撚咗講椿同國家隊

發覺好多套日本足球漫都係咁

永遠去到最後都變咗講國家隊
因為個故係雙線
達海同椿都係主角
我估個故應該係想講達海調教到椿去國外豪門做end
我理想既足球漫係

由同一間球會既成班青訓一齊喺日本成材

之後各自去唔同既歐洲豪門

最後喺歐聯淘汰賽相遇

嚴格黎講應該係多主角既足球漫

青之蘆葦已經係喺我眼中接近㗎啦

但睇死佢最後又係變番國家隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞