iphone12/pro/max/mini自用討論區(4)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
唔洗
btw買咩機
pro max pacific blue
有無mini 用家comments 下粒電?

好好揸手
jeng ching good taste
等咗成日都未down得返晒啲apps係咩玩法?
唔打機,8點100%用到而家39%,打機唔會夠,但對我就夠晒用
常睇下youtube 嗎?
比想像中長氣
好夠一日正常使用
兩日都仲有d WhatsApp file 開唔到,明明backup左
唔多,多上連燈同WhatsApp同打電話
我WhatsApp噚晚已經得咗,但其他apps等到今日都未down到
你幾多app ?
我部機200G 相 同 App 一晚都搞掂

不過有啲公司app 要自己剷底重裝
左邊係舊機11Pro,124個apps,用電腦backup完倒落新機12ProMax。

仲有我iCloud開咗Safari點解新機都睇唔返舊機開緊嘅分頁?
你用邊種嘅itunes backup ? 雖然應該唔關事
因為我用icloud restore, 所以唔覺有乜野問題
直接由舊機backup落電腦再由電腦倒落新機。
明明上年7Plus轉11Pro都係咁做,好快搞掂,今次down apps好慢一晚得幾個apps down到
會唔會部電腦有事?
同埋兩邊個ios 同 version ?
Down apps應該唔關電腦事啩?
舊機14.2新機14.2.1,.1版得12系先有應該算一樣啦
仲有一樣野唸到
usb port 同 cable

試下

再唔係就行direct transfer 算
你意思係因為我倒落去嘅backup有問題所以down apps會咁慢?
唔係
有事個port 傻左 或者條usb 線有事
我試過換番條cable 就正常
whstsapp android點轉落ios到
好低
XS max 邊度trade 會高價錢啲?
BackupTrans
有冇人些牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞