iphone12/pro/max/mini自用討論區(4)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
大家會用邊個方法restore舊手機data

Itunes
Icloud
定機過機

同埋咩方法過whatsapp會冇咁伏
icloud
wtzapp 可以back up
thanks巴打
機過機 如果有埋個條線就最快 但唔會突登買黎過機 apple俾租線就好
條線係Lighting to lighting咁得意?
lightning to usbc
再usbc 線to iphone lightning
邊到有iphone 12 pro 賣
12 /pro/pro max系列 係咪有bug
掃mon同 Keyboard都無啦啦有少少lag
pro max 無事
試過打pw 或faceid 會 lag 一lag
kill 晒 app 之後無事
淨係識iTunes
可唔可以拎部機過去問佢地借線用
可以試下⋯話唔太識過機 我相信佢用線過⋯
不過過得apple store 都自己屋企wifi 過可能仲快
(除非搶到pickup
機過都唔係好耐 1個鐘到
請問whatsapp d 紀錄 未備份, 機過機都可以keep 到對話紀錄嗎? i cloud 吾知點解備吾到份,明明登出後再登入都成功重啟i cloud, keep 住whatsapp 1% 進度
keep到 不嬲唔backup到icloud 因為唔夠位
謝謝解答
想問下大家部機用passcode unlock 果陣會唔會都少lag? 之前用8 plus個畫面係好smooth 依家部機係lag下先開到
之前我部X跌落馬桶都無事
重要咸水 真係撞手神
反而apple watch就好勁
帶埋去浸溫泉 浸左唔知幾耐都冇穿冇爛
部mini unlock 入密碼果陣成日lag一下/禁唔到
update最新14.2.1?
早兩三個月轉咗smt 打去問有pro max淨機 平700
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞