遇到兩件極品groupmate

136 回覆
42 Like 60 Dislike
真係極品, 做咁多次group project第一次遇見啲咁嘅人

內容大意: 一條友極度自我中心(A), 另一條友不斷附和佢(B)

今日無啦啦畀人舉報freeride, 仲要一舉報舉報三個人, 我哋組入面有五個, 咁其中兩個就係以上兩條友, 另外就係我哋三個

成份project其實冇一個特別明確嘅方向, 可以話係偏向自由發揮, 咁大家自己做自己嗰部分之後擺上個project其實好正常, 然後就嚟了, 擺完上去A係咁話我哋錯,B 又冇啦啦附和佢, 又話呢度錯又話嗰度錯,Ok 冇問題, 我哋可以改

但係我哋問A錯喺邊, A又答唔撚出, 然後就無啦啦話要del曬我哋做嘅嘢, ok都冇問題, 最後佢做咗啲佢自己覺得啱或者自己想做嘅嘢, 然後就交咗份project, 其實去到呢度都冇乜問題, 期間仲可以指指點點畀說話我哋聽, 話我哋累佢冇咗個a都算

問題係點解無啦啦要舉報我哋freeride, 我哋個個都做齊曬啲嘢, 只不過係大家諗法唔同未,未必係佢所想嘅方向 ,就畀佢del撚走曬啲野, 然後佢做咗啲覺得自己啱嘅嘢之後就覺得我哋乜都冇做過, 無啦啦舉報我哋freeride, 真係極品, 仲要同佢哋做多兩份project,屌
我同另外一位group呢真係好撚嬲, 成肚氣, 但係又冇理由同佢哋反面, 始終仲有兩份project要做, 重新分組亦都冇可能
groupmate
大家一場同學
Report人真係on99
佢哋偷偷地舉報, 一開始B同A細細聲話不如重新分組, 之後急急腳跑咗去搵阿sir

佢哋返嚟嗰陣, 阿sir都跟埋一齊嚟, 仲同我哋講話你哋要確保你哋每一個都係有做嘢

我諗都幾明顯
what subject
諗下遲啲仲要對成年
放過大家啦好冇
擺上連登啦 ig又好乜都好 純粹想食花生
所以真係成肚氣, 明明份project冇絕對嘅對錯, 佢都可以話我哋做到錯曬, 然之後佢用自己嘅standard 做我哋嗰部分, 就舉報我哋freeride, 真係極品
咪係
小心比你地打
咁大個仲打交咩
但係又唔想搵阿sir解決
但佢哋向阿sir無啦啦舉報我哋, 所以就諗緊其實我哋係咪都應該同返阿sir講攞返個公道
算啦
以後記得唔好搵mk
唔係mk, 應該算係retake嘅毒撚, 據我所知佢今個sem好似淨係讀2-3科
咩學校
B點解要附和佢?做開佢條狗?
應該係因為冇乜主見, 而且又覺得A好似勁過我哋, 所以乜都附和佢
你有曬證據有做野 怕咩

影衰毒撚
一定係偽毒
我地毒撚又hardworking又smart
科科A+
Ive ah
我諗應該邊度都有機會發生
樹多必有枯支
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞