《香港傭兵》(54)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
樓上成班變態佬
妹妹仔早
成班嘅數量加埋都係唔過限聚令
兩隻毒撚喺度廢噏咋喎
激發靈感
青頭毒撚ff都唔畀
FF都係罪
收工等拖文
準備開始校對

上回講到靈魂!
耶穌伯伯講解靈魂係一種能量!
呢種能量會存在喺世界萬物之中!
而靈魂流經腦部,會存有記憶!
所以有啲人會夢到一啲好似唔屬於自己嘅記憶!普遍稱為前世記憶!
年輕嘅預行者喺死海文書殘卷中推算出靈魂化!
原理係向人體導入靈魂!使靈魂量超過一定水平!結果就會好似LILITH化咁!
而年輕女性嘅靈魂更優質!導入女性效果更佳!
耶穌伯伯繼續講:「而且越年輕...越細個...能量就越強...越存放得耐~」
越年輕...越細個...越強...越放得耐...
耶穌伯伯繼續講:「就正如先前所講...靈魂本身係好脆弱...所以穩定性...強弱...存放長短係最重要嘅考慮因素...因此...年輕嘅預行者就向年輕嘅少女抽取靈魂...」
向年輕嘅少女...抽取靈魂...
耶穌伯伯繼續講:「另外...唔係人人都可以導入靈魂...當中會有好多危險嘅情況發生~而由於係由少女身上抽取...將靈魂導入返少女身上會相對穩定...同比較強~」
將靈魂導入少女身上相對穩定...同比較強...
耶穌伯伯繼續講:「不過...少女靈魂並滿足唔到年輕嘅預行者...」
少女靈魂...並滿足唔到年輕嘅預行者...
「年輕嘅預行者...」
年輕嘅預行者...
「想打EVE主意...」
想打...EVE主意?!
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑打量住阿月:「正如頭先所講...EVE係擁有超強且無限嘅能量...年輕嘅預行者就係想利用呢種能量~」

想利用...EVE嘅超強能量...

耶穌伯伯點點頭:「不過...期間有啲問題...」

有啲問題?

耶穌伯伯繼續講:「首先要講返三原核本身...由於原核佔嘅比例已經到達頂點...喺載體體內係再冇任何靈魂...佢哋完全係單靠原核本身作為能量~」

單靠原核本身...作為能量...
耶穌伯伯再點點頭:「LILITH因為有瓦解能量特性...唔方便使用...ADAM有扭曲空間特性...太過危險...再加上...不明嘅不穩定因素...」

『不明嘅不穩定因素?』即係咩吖?

耶穌伯伯皺皺眉...帶住慈祥嘅微笑打量住我:「我都唔清楚~」

『吓?你都唔清楚?』你唔係無所不知㗎咩?

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑擰擰頭:「我都唔係完全解開死海文書㗎~太複雜喇~」

唔係完全解開...死海文書太複雜...
耶穌伯伯繼續講:「而EVE超強且無限能量嘅特性,比起少女嘅靈魂更有價值~所以年輕嘅預行者就想利用EVE能量~」

利用EVE能量...

耶穌伯伯皺一皺眉:「不過佢遇上咗難題...」

遇上咗難題?

耶穌伯伯繼續講:「就係點樣喺EVE載體抽取能量~」

喺EVE...抽取能量...
耶穌伯伯繼續講:「正如頭先所講...喺三原核載體體內係冇任何靈魂...抽取EVE能量嘅方法同抽取人體靈魂嘅方法完全唔同~」

兩者抽取嘅方法...完全唔同...

耶穌伯伯繼續講:「而喺佢所得到嘅死海文書殘卷之中...又缺少咗抽取EVE能量嘅方法...所以...佢決定要得到其他缺少咗嘅死海文書殘卷~」

要得到...其他缺少咗嘅死海文書殘卷...

耶穌伯伯繼續講:「年輕嘅預行者係點樣得到缺少咗嘅死海文書殘卷,我都解唔開~總之最後喺佢手上有十部死海文書殘卷~」

『吓?你都唔知佢點得到?』乜真係咁難解開咩?
耶穌伯伯冷眼打量住我:「都話咗死海文書唔係咁易解讀㗎咯...總之你知佢手上有十部死海文書殘卷就得啦...咁多嘢問嘅你...問題寶寶...」

吓...好多嘢問咩?我好似問咗兩條問題咋喎...

耶穌伯伯繼續講:「雖然年輕嘅預行者得到十部死海文書殘卷...可惜嘅係抽取EVE能量嘅關鍵,唔喺呢十部死海文書殘卷之中~」

關鍵唔喺呢十部死海文書殘卷之中...咁又會喺邊呢?

耶穌伯伯繼續講:「冇辦法之下...年輕嘅預行者就只好繼續以手上嗰十部死海文書殘卷作推算~」

繼續以手上有嘅資料...推算...
耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑點點頭:「還好以年輕預行者嘅聰明才智...研究咗一段時間...真係俾佢接近推算出抽取EVE能量嘅方法~」

以年輕預行者嘅聰明才智...

耶穌伯伯繼續講:「不過就喺佢想去嘗試由EVE載體抽取之時...有人嚟搶~」

有人搶...EVE?

耶穌伯伯點點頭...打量住阿月同我:「佢哋唔單止搶走EVE...仲連同ADAM都搶走埋~」

唔單止EVE...連ADAM都...
耶穌伯伯繼續講:「唔知有心定無意啦~總之EVE同ADAM俾人搶走咗~年輕嘅預行者得返LILITH呢個原核~」

年輕嘅預行者...得返LILITH...

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑打量住綽姿:「由於年輕嘅預行者手上嗰十部死海文書殘卷有控制LILITH嘅方法...所以佢就解除LILITH封印...同時用上少女靈魂...以靈魂化技術幫佢打天下~」

以靈魂化技術...

「喺最後...年輕嘅預行者都成功咁得到已喚醒嘅三原核...不過...」耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑擰擰頭,「佢錯咗~」

佢...錯咗?
耶穌伯伯Keep住慈祥嘅微笑:「年輕預行者嘅聰明...始終都係小聰明~」

小聰明?

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑打量住師父:「千百年嚟...有無數咁多人都自以為解開晒死海文書嘅迷團...實情都只不過係一知半解~」

師父冷眼打量住耶穌伯伯:「你又想恥笑我吖?」

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑擰擰頭:「我冇話啲乜吖~我自己都係一知半解咋嘛~」

師父繼續冷眼打量住耶穌伯伯:「大家都係一知半解...但你就最會利用一知半解嘅人...」

耶穌伯伯再帶住慈祥嘅微笑擰擰頭:「又唔好咁講~都係跟住死海文書去演繹姐~」

「哼...」師父冇耶穌伯伯咁好氣...
耶穌伯伯繼續講:「總之...結果唔單止並唔係年輕嘅預行者所想...仲令佢滅亡~」

唔單止唔係佢所想...仲令年輕嘅預行者滅亡...

耶穌伯伯打量住我、阿月同綽姿:「所謂嘅收集三原核...所謂嘅共嗚...所謂嘅三合...所謂嘅改變世界...所謂嘅天使大軍...除咗含量...其實仲要計算埋濃度...」

合量...濃度...

耶穌伯伯繼續講:「年輕嘅預行者只係著重於載體體內原核嘅含量...卻忽略咗濃度...」

卻忽略咗...濃度...

耶穌伯伯繼續講:「根據死海文書所記載...唔同嘅含量加上唔同嘅濃度...係會產生唔同嘅效果...」

產生唔同嘅效果...

「跟住落嚟...先係最重要嘅部份...」

最重要嘅...部份...

今晚出完

三句預告

[Day 24-三合成立] PART 52

耶穌伯伯繼續講:「正如頭先所講...三原核遍布整個宇宙...而且比較鍾意喺有智慧嘅生物聚合~我哋人類呢種只限於有智慧生物都聚合到一定含量...咁即係話外星高智慧生物就聚合得更多啦~」

外星高智慧生物...
多多綠茶 少少威士忌
少少綠茶 多多威士忌
已經將[Day 24-三合成立] PART 51 Upload上Facebook同紙言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞