《香港傭兵》(54)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
抖抖就校對

上回講阿月爸爸佢哋係想以Sacred-Armor將地獄變成天堂!
係唔係真係咁易吖?
科技…Sacred-Armor就係科嘅技帶嚟嘅產物...
飛揚從未接觸過...只係由團長口中聽過...以前呢度係充滿科技嘅地方。
審判之日之後,電能被瓦解...科技隨之而失去。
耶穌伯伯話打完就嚟聽故仔~
耶穌伯伯講起三原核嘅事!
耶穌伯伯點一點頭:「我哋人類呢個文明...千千萬萬咁多年...雖然唔係有好多人發現到三原核嘅存在...可以話就只有我...喺死海文書之中參透到~」
師父冷眼打量住耶穌伯伯...
耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑:「我知你又想話我認叻吖嘛~OK繼續~三原核唔單止創造咗呢個宇宙...連同宇宙裡面嘅萬物...佢哋仲潛藏喺萬物當中...而且含量被巧妙咁安排好~」
含量被巧妙咁安排好...
耶穌伯伯繼續講:「巧妙咁分配喺萬物當中...而三原核係有機會轉移到或者聚合到其他物體身上...當然個含量亦唔會超出某個水平...被自然地控制喺某個水平~」
被自然地...控制...
耶穌伯伯繼續講:「喺某個水平之下...宇宙萬物就得以平衡咁運作~宇宙擴張又好~星體轉動又好~超新星爆炸又好~太陽熄滅又好~週期循環又好~衰弱又好~生老病死又好~種種~種種~」
種種...種種...
耶穌伯伯繼續講:「而當中值得注意嘅係...喺生物方面...」
喺生物...方面...
耶穌伯伯指一指住自己...又指一指住在場所有人:「三原核有種好得意嘅特性...就係幾鍾意喺有智慧嘅生物之中聚合...例如我哋人類~」
喺有智慧嘅生物之中聚合...例如我哋人類?
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑點點頭:「我哋人類雖然唔算係高智慧生物...但總算係有智慧~而三原核就特別鍾意喺有智慧嘅生物之中聚合~而第一個發現呢個世界上有三原核嘅人...亦都留意到呢樣特性~」

第一個發現世界上有三原核嘅人...

耶穌伯伯繼續講:「佢發現雖然世界萬物都潛藏住三原核...但人類係比較多...」

人類係...比較多...

耶穌伯伯繼續講:「而且每個人嘅含量都唔同...同一個人亦唔會潛藏多過一種原核~」

同一個人亦唔會潛藏多過一種原核...
耶穌伯伯擰擰頭:「不過原因係點並唔重要...因為第一個發現嘅人眼中就只有一點...就係搵齊三原核...就能改變世界~」

改變...世界...

耶穌伯伯繼續擰擰頭:「當然...佢都只係知得好少...好少...有好多嘢都唔知...然後佢就決心創立一個組織...去搵呢三原核...但嗰陣時係一個遠古時代...普遍嘅人都只會視作為神物...或者係邪物...所以佢就將呢個組織...定為地下嘅宗教組織...避開當時主流嘅宗教耳目~」

地下嘅宗教組織...避開宗教耳目...

耶穌伯伯繼續講:「呢個地下宗教組織...就係SPIRIT~」

係SPIRIT嘅...起源...
耶穌伯伯繼續講:「SPIRIT一直以地下組織身份...滲入喺唔同宗教...唔同教廷...甚至係宮廷皇宮裡面...做調查工作~」

滲入...調查...

耶穌伯伯繼續講:「不過其實佢哋都唔係知得好多...應該話直頭係毫無進展~因為並冇任何科技可以幫到佢哋...佢哋只可以喺文獻中推測...」

冇科技幫助...只可以喺文獻推測...

耶穌伯伯繼續講:「直到發起人都死埋~但佢嘅意志冇因為佢嘅死而消失~而且仲有好多信徒...教徒...組織裡面嘅人繼續堅持...繼續追尋~」

信徒…教徒...
耶穌伯伯繼續講:「直至到...一個年輕嘅先行者...將視佢為親兒子嘅預行者殺死...取代咗佢嘅地位...成為新一代預行者嘅同時...亦得到死海文書其中一份殘卷...推算出三原核嘅關鍵~」

死海文書殘卷...三原核關鍵...

耶穌伯伯點點頭:「遍布喺宇宙中嘅各高智慧生物...都有機會喺獨立嘅個體中聚合高水平嘅原核...而且三原核亦會互相吸引...越走越近...」

三原核會互相吸引...越走越近...

耶穌伯伯繼續講:「而當三個高水平嘅原核互相吸引到一個地步...就會產生出共嗚作用...共嗚最終達成三合...產生出天使大軍~」

共嗚...三合...天使大軍...
耶穌伯伯繼續講:「不過最好彩嘅係...我哋人類都有機會聚合到呢個水平~」

我哋人類...

耶穌伯伯繼續講:「年輕嘅預行者喺死海文書殘卷之中推算到...有三個載體達到高水平...分別係兩女一男~」

三個載體...兩女一男...

耶穌伯伯望一望阿月...再望一望綽姿...再望一望我:「而呢三個載體已經互相吸引到差唔多去到同一個地方...而且ADAM同EVE都已經走埋咗一齊...仲成為情侶...」

ADAM同EVE...成為情侶...
耶穌伯伯繼續講:「年輕嘅預行者深明呢個係最好嘅機會...話唔定亦係最後機會...因為佢都唔知道...錯過咗今次...唔知有冇下次...下次係幾時...會唔會喺有生之年都遇唔到下一次...所以佢就開始行動...」

最好機會...最後機會...

「佢本來係打算將三原核帶返去基地再進行研究...可惜嘅係...」耶穌伯伯打量住綽姿,「喺佢接觸到ADAM同EVE之時...LILITH出現阻止...」

LILITH...阻止...

耶穌伯伯繼續打量住綽姿:「唔知點解LILITH會首先喚醒到第五層...擁有一定嘅記憶...阻止年輕嘅預行者奪走ADAM同EVE...雖然LILITH最終都被年輕嘅預行者所擒...之但係LILITH傷害到年輕嘅預行者同時...亦都令ADAM同EVE受到嚴重損毀...」

ADAM同EVE...受到嚴重損毀...
耶穌伯伯點點頭:「縱使年輕嘅預行者得到三原核...但由於ADAM同EVE都受到嚴重損毀...唔可以立即三合...不得不將佢哋三者同時封印...再進行研究...」

將三者封印...進行研究...

耶穌伯伯繼續講:「藉著推算手中嘅死海文書殘卷...對三原核進行研究...年輕嘅預行者意外發現...喺人體內除咗有機會潛藏住一定數量嘅三原核之外...仲有一種能量...呢種能量其實一直都有人留意到...但未得到證實...而呢種能量...普遍都稱之為...靈魂...」

靈魂...係一種能量?
耶穌伯伯帶住微笑擰擰頭:「靈魂...只係無知嘅人類對不明嘅能量一種統稱...」

無知嘅人類...

耶穌伯伯指一指自己個頭:「靈魂其實係一種能量...一種電波...好似電能咁...電流流過電路板...晶片...令電腦會運算...記錄資料...」

靈魂...好似電能...

耶穌伯伯繼續講:「靈魂會喺人嘅身體流動...亦會流經腦部...產生出腦電波...同時亦有機會帶住記憶...」

靈魂...有機會帶住記憶?

今晚出完

三句預告

[Day 24-三合成立] PART 51

聽咗咁耐...雖然唔係好明...之但係...好似好厲害...

有關於...靈魂...
已經將[Day 24-三合成立] PART 50 Upload上Facebook同紙言
Wow 解謎開始
原來七月三號已經開始Day 24
馬寶晚
咁就要留心啲喇
呢Day真係過得超耐
精濃濃秋天
滿滿詩情畫意
滿滿淫情姦意
射滿滿
精盡人亡
妹妹仔早
各位早晨
11月尾都可以熱到醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞