死都唔好畀自己綠

11 回覆
0 Like 6 Dislike
交代下背景先
我份人樣不太毒, 身邊都有幾個異性朋友
生活可能毒咗啲但假日都會約下朋友
除咗平時條女扑野增進下感情,日常生活都會好關心佢,又會買下小禮物畀佢,電話都唔介意佢 check, 佢亦都好通情達理俾我落去bar飲嘢
佢亦都唔介意我冇錢冇樓番頹工,亦都唔會蒲
-
其實通常啲女去偷食都係因為唔識得珍惜對方啫,厭左之類
我地keep住見,keep住新鮮感,一個星期點都會見超過一次,我偶爾會係ig po 啲異性合照,講啲介乎曖昧與不曖昧既caption,引下女朋友注意, 但佢又吹我唔脹,因為我有事先同佢講同異性朋友食飯
-
又時又會同佢講,今日個女同事無啦啦請我食野
今日問我攞電話個女同事搵我喎,不過我冇咩點理佢
等等...
一啲女朋友未去到嬲,但係又會惹起女性防範第三者超強警戒心
咁當然作為男朋友嘅我,比到海量安全感佢之餘同時要畀佢知道有好多狂蜂浪蝶撲過嚟我度,雖然我無所動容但佢都會隱隱擔心
越難得到行或者好容易失去嘅嘢,人先會去珍惜
自製一啲危機感比佢都係想佢珍惜下我
佢放心機落去我同佢既關係道,有時留意我身邊既異性,會怕我俾人搶走,佢仲點會出軌
-
太穩定而過於平淡嘅生活都可以有一個分手理由係淡左
-
自問我好愛我條女,同身邊異性朋友都係正常傾計食飯,所以我有信心唔會背叛我條女, 如果各位巴打下自己出軌都唔好試
交代下背景先
我份人樣不太毒, 身邊都有幾個異性朋友
生活可能毒咗啲但假日都會約下朋友
除咗平時條女扑野增進下感情,日常生活都會好關心佢,又會買下小禮物畀佢,電話都唔介意佢 check, 佢亦都好通情達理俾我落去bar飲嘢
佢亦都唔介意我冇錢冇樓番頹工,亦都唔會蒲
-
其實通常啲女去偷食都係因為唔識得珍惜對方啫,厭左之類
我地keep住見,keep住新鮮感,一個星期點都會見超過一次,我偶爾會係ig po 啲異性合照,講啲介乎曖昧與不曖昧既caption,引下女朋友注意, 但佢又吹我唔脹,因為我有事先同佢講同異性朋友食飯
-
有時又會同佢講,今日個女同事無啦啦請我食野
今日問我攞電話個女同事搵我喎,不過我冇咩點理佢
等等...
一啲女朋友未去到嬲,但係又會惹起女性防範第三者超強警戒心
咁當然作為男朋友嘅我,比到海量安全感佢之餘同時要畀佢知道有好多狂蜂浪蝶撲過嚟我度,雖然我無所動容但佢都會隱隱擔心
越難得到行或者好容易失去嘅嘢,人先會去珍惜
自製一啲危機感比佢都係想佢珍惜下我
佢放心機落去我同佢既關係道,有時留意我身邊既異性,會怕我俾人搶走,佢仲點會出軌
-
太穩定而過於平淡嘅生活都可以有一個分手理由係淡左
-
自問我好愛我條女,同身邊異性朋友都係正常傾計食飯,所以我有信心唔會背叛我條女, 如果各位巴打知自己好易出軌都唔好試

錯字
拍拖拍到打仗咁 又要講兵法策略唔辛苦咩

開心咪得囉

開心咪得囉

開心咪得囉

怕綠帽
咁怕綠不如自己一個啦
成日攻心計好辛苦
值得參考
好恐怖
條女一定好辛苦 成日擔驚受怕
冇用
收皮啦,講咁多咪又係隻死狗公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞