[重整北歐遊記]一路向北 極光

424 回覆
89 Like 4 Dislike
Lofoten印象最深係henningsvaer
一個由小島組成既城市
超級靚
英文0分真係搞得掂???利申英文0分
絲打用咗幾錢,首先要儲儲先
Henningsvaer 返svolaer 程車miss左,由6點幾等到9點幾
全程自駕 想點行就點行
會考唔合格 都係果句 啞既就唔洗去旅行咩,唔識就google, 不過基本check in 叫野食 問路 正常都識掛
我用左萬813日
我都唔係好記得詳細數字
但未出發前book到嘅住宿機票交通加埋大概16000
我諗預鬆全程都唔過四萬?
追光嘅tour大概千幾蚊港紙一次
點做到我去咗15日
住hostel/冇話食得好富貴/機票買youth tickets都過兩萬
大約來回機票$5000,之後咁多程火車加埋$1000到,第2程單程機票1000左右,極光團$1000,住宿就 $4000到,一日平均食$300

食左$4000左右 ,其他就係手信 差唔多

主要係食野唔係用好多,住hostel好多都平得黎都高質

你15日 2萬幾差唔多,我自己一個人去,搵多個既應該再用少d
好正

2018同2019年追左3次極光都仲係好想去追多幾次今年如果唔係因為武肺應該再追多次

得閒d我都分享下d經歷先芬蘭Lapland追左兩次,Tromso一次,冰島一次!係好撚辛苦不過真係好正

[/quote][/quote]

唔係啦,你唔講我都唔知呢到有纜車
本身新年都想再去,但睇黎都冇乜機會
點解辛苦呀?你自駕?
咩月份去

我又係去呢三個地方 但唔代係好睇到
好靚
每次都獨自自駕

同埋從來唔調時差
3月同9月....9月感覺最佳
獨自自駕咁堅
因為想隨時出去追光唔調時差基本上catch唔到public transport d time table主要係為左方便...同埋跟d追光團d車去追光追完可以周圍去下唔使跟車返市區
識得跟人車真係可以慳好多
我都想試下呢種旅行方法
想去下你d地方未去過瑞典...plan左幾次都去唔到Kiruna無緣
傳說見到極光嘅都會幸福
lofoten 個足球場又係一絕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞