PS5炒賣及報價區 眼紅者勿入(1)19/11 正式派貨!

1001 回覆
3 Like 102 Dislike

支那仍然未有開售日期

到底有幾多水位

投個票
買嚟炒
自用
無人有機
Sony 今日向傳媒發出通知,公告內容如下:

『為了確保我們的玩家、零售商和員工在COVID-19疫情期間的健康安全,今天在此宣佈 PS5 發售當日將不設額外現貨以供購買。今年的販售服務,都將透過我們的零售合作夥伴的網上商店來進行,實體店內將不提供 PS5 現貨購買。』

『由於發售當日(11月19日)將不在實體店內供貨購買——請勿計劃於發售當日在本地零售商店前排隊等候購買PS5主機,稍後我們將提供更多主機以供預訂。

而已預購 PS5 主機的玩家們,只要遵守商店的社交安全措施,仍可在其指定的預約時間前往取貨。相關詳情請與本地商戶聯絡查詢。』

fatfat
PS5 網上炒價達 RMB $8,000 中國玩家恐「封後門」表示買港版不買國行
PS5 在昨日(16 日)終於正式公佈售價,全球發售日為 11 月 19 號,不過,PS5 在中國大陸地區的上市日期則尚未定,且中國大陸地區亦不提供 Plus Collection。不少中國玩家因而表示會購買港版,更表示即使中國發行「國行版」 PS5 也不會購入,以不受限制的暢玩所有遊戲。
個個都買嚟炒 冇真玩家點炒
支那開售無期啊ching

無幾多大作game跟機出
就算炒都炒得唔耐 等下水算
宜家諗緊幾錢先放
先達收唔收機
係咪仲未有email confirm 19號cwb拎機?
俾錢果日已經有啦

我#1張圖
個人覺得貨唔多(sms購買果個短訊得第一日有)

又未提及下次開賣係幾時

可以hold一日睇下先
入sony store睇仲係處理訂單中
師兄我都係 打電話問過客服 佢話經官網訂果D全部都係咁 之後會再出email 通知
樓主果個係經邊到訂
一樣情況
收到機個日去邊度放?
有無人放一部
第一日一齊拎機
tg me 價錢
https://t.me/wantps5
係囉其實都無保證過第一日攞到
都係要等佢再send email
但19號係首日,斷估專門店唔會慢過出面特約經銷商吧
第一批SMS 就應該係
之後個啲唔知
有冇ching知可唔可以叫個frd幫我拎機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞