見d樓愈來愈平,就好開心

373 回覆
283 Like 71 Dislike
名義上幫輕你買樓,實則係借多幾十萬畀你,等你一世為奴
出年樓市drop硬,一堆有錢人放樓走
樓豬打算買30m以上嘅樓?
隔多幾個月再睇同一堆就會發現平左
兩年後會比你買入價高
全部新聞減價都係引你去買 跟著到你搵AA 又話小盤 問價又係之前啲價 全部AA既技倆
平左? 樓主你無撚病呀 利申 :有一間自住
全中 同意
點解唔可以跌 樓上成班on9係咪弱智? 事實擺在眼前又要話我有病,自己走去fc先啦,事實上真係跌,接受現實啦 好7呀
阿清 我都有留意樓市 但無你講到咁平
我有睇藍籌屋苑細價盤

係比上一年跌咗少少嘅。硬淨既跌幾十萬都正常
咁又係
就係朗屏3寶2房由750萬叫價,依家680期都有計傾,唔跌個pt係邊到?
跌到你個 budget, 最好一炮過,到時銀行唔肯借錢俾你,講真
哪來的自信
完全唔覺有平到
比起2019偏高位到今年10-11月平均樓價一定係跌咗。 真係想賣既業主都冇之前開個價咁進取
無論唱好定唱淡

越多留言,樓版越旺,

就代表越多人想買樓/有潛在需要買樓

好事嚟
其間銀行估價可能由720 跌到 690
真係有跌喎

利申 柴灣區D盤
唔係呀,佢地開價的確係無減,但係依排啲業主個心態冇以前咁硬,你睇多幾間,間間都鋤佢幾十萬,總有一個心態唔堅定既賣比你。

同之前有期反彈小小啲業主串到飛起個個反價,有啲樓都唔睇就落埋票,果期啲AA都串到唔理我,想睇幾間6.Xm既單位都話已經比人落左票。
最奇怪既地方係,我諗唔通係假盤想推其他盤比我,居然啲AA狗係冇推我由得我走。
荃灣都有跌小小
早排入左比兩老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞