見d樓愈來愈平,就好開心

373 回覆
283 Like 71 Dislike
冇返轉頭做好友反咬淡淡已經算唔話得
有去睇樓
某0的升咗小小
某0的估價明顯地跌咗
業主心態幾硬
結論:自住點都要買
個陣個頂升得太誇
而家呢個價先match番條curve
不過應該會橫行多一段時間直到武肺完結
屌佢有好多AA 唔撚肯試鋤,嘥時間
轉AA,以前on99落鋪,又哂時間,又俾佢撚。而加網上搵開,快又肯試鋤,因為佢唔係本區AA,都唔9洗驚得失乜9客,試佢又無成本的
你係睇啱一度然後叫個外區AA 打去試鋤咁?

利申:想學野
繼續等
一開始,睇哂自己有興趣盤。睇完就係呢度搵左黃AA group TG,叫佢assign個AA俾我。但我睇幾區,個aa本區唔會cover哂for sure。
佢機有咩盤就俾哂我,我有興趣就幫我鋤。佢又唔係同區,驚9你業主唔俾盤咩right。
我又唔洗再俾AA撚,帶我睇垃圾盤,叫價bank+20%個d
有冇link 可以入谷
自己搵下呢度。但group 入面幫我個sis應該後生的,唔揸價,我亦唔到真係傾岩價都唔會睇樓,大家win win唔哂時間。
呢啲時候晤鋤價就笨啦!當然遇上心儀嘅單位就細力啲,機會係比有準備嘅人
按盡買多層
例如呢
得納米樓跌之嘛
上面我有提過,朋友嘅2房係高峰期回咗15%左右,而家日日都話炒人或裁員,樓上有ching 話想買多個,各有各嘅取向,各自計算就係

中產樓 1500-4000萬全線下跌
哦!
有冇巴打買左再放租,租其他地方住?
咁做會唔會好on9 ?
雙租族 一向都有
有個大問題係租唔出去 要供樓 又要俾租
三個月都租唔出去都5-6萬蚊
會跌呀, 到在座咁多位連登仔都失業, 到時就會跌, 但到時你都唔會上到會
放租2房 租三房
旀租大西北 租市區

一直都有呢啲
睇岩既盤 又唔夠budget買
租果d 單位又真係平好多, At least 9成供都講緊2皮幾
見自己上到車 好似上左車點都好d 咁 又低息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞