見d樓愈來愈平,就好開心

373 回覆
283 Like 71 Dislike
又係aa 嘅技術,佢哋係克星係炒家,也是裝修佬最怕則樓一樣
今日睇到最近成交紀錄,朋友嘅單位突然減價10%,另外區同座向也減低8%,越嚟越覺得移民盤嘅壓力開始
邊區
邊撚度平
上網查吓邊區樓價下跌比較多就係
朋友嘅2房單位係收租,未計租金收入或供樓及管理費支出,汁咗幾佰萬
琴日林本利先生談及發展商的高成數的樓花售樓計劃,免什麼稅或有其他著數嘢,到買家收樓時而銀行估唔到價而撻訂,個案陸續增加
恨上車恨到傻撚咗
佢近排先出現喺房屋台 日日吹淡想上車

早排個休息日又係一樣 抽唔到WSP日日吹淡 到近排抽中掃管笏新盤即深潛
謝謝你無block ,我都係睇淡,可能你哋上車不久,比較關心自己嘅物業/資產,但近排啲消息係偏向淡,樓價下跌對你我都沒有好處
啱啱新聞報導呢個月就沒有政府補貼薪金,即時有線炒人40-100人,旅遊、零售、飲食相關行業都陸續有嚟裁員,影響不小
你點知佢抽掃管笏
自住就唔洗驚,起碼唔使租租已經賺咗,最怕無咗份工,萬一樓價下跌最多係心理上不太舒服,估計銀行唔會追差額咁無人情味
佢自爆抽到金灣前籌 之後比其他巴打周圍唱
咁每人嘅立場隨時候會改變,呢啲係部分香港佬精神,並不代表所有人,當然祝佢好運啦!
立場冇變過喎
吹淡入市
上完車潛水
大大淡淡做緊
身家高多, 所以d樓相對平左
4小龍仲係好硬
2009年買入,持貨11年,九龍區二房,帳面盈利350
無跌過
佢個單位比上幾個月年均成交價平咗一成有多,可能無裝修或者資金調配啦!
只要信 咪問啦
個post 係要黎形造 樓價大跌既feel 用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞