見d樓愈來愈平,就好開心

373 回覆
283 Like 71 Dislike
跌咗好多啦 本身有個放租盤 諗住賣咗佢打本俾老豆老母移民 前年可以放到14M 上星期12.5M放咗
跌得咁急
我睇咗兩年⋯
樓價根本無跌過⋯
On9 仔

香港攬炒 人地急移民先減價早走早着

你仲覺得自己好醒買到平樓

世界幾時都唔會遷就你
試舉例說明
2000萬》1800萬

好抵
以我為例,我睇開荃灣海濱啲420尺,
我最初睇550萬左右有交易,
而家都仲叫緊610-620。
咪係 之前新聞吹到xx年最大跌幅係跌0.1%

dllm
多謝林鄭plan
墳墓山叫價由550萬,經2年升至610萬,中原地產指數都一樣咁升?呢度大把aa 希望能給你答案
屯門好多都無跌,屯門碼頭重有升
跌個hi咩,跌幾萬都講
跌左去邊?
有錢買樓不如移民住大屋
加7.5%咁少 話唔定真係岩岩夠3年甩名成交
600萬有d怪 應該一係甩名俾親人 或 枱底有交易 600萬只係面價
一般估價公司都不會以單一成交做指標,係老經驗嘅炒家朋友教我,佢哋比aa 嗅覺更醒,好多時在吃飯時丙aa 的報料慢半拍
總知低價轉手就一定係親戚 其實成個香港樓市只係得一家親戚晌到買
不一定,炒家朋友間中有買到特價單位,如業主欠債而急於吐現,又要短時間成交,一般相熟嘅aa 就搵呢啲好嘢,但也找其他投資者收取奨金,所以aa 係魔術表演,佢有慣用嘅律師事務所
新蒲崗廣場
33/F 個單係自製首置轉1/2share比太太
32/F 呢, 份正式買賣合約得3版紙咁厚, 明既就會明
唔好當業主傻既先得架, 上面6.8M賣 你會唔會6M就放呀, 樓主買賣得樓少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞