老實講吧,今舖trump輸等於全世界可以正式打住假民主旗號完全法西斯化加赤化

186 回覆
651 Like 33 Dislike
已經唔關香港會點事,基本上拜登上台等於台灣同南海依邊收皮等於依邊東亞防線完全摺埋(要了解中共係奧巴馬年代係南海做左d咩可以睇今年既日本防衛省白皮書,仲有之前美國既對中同對台政策),加上媒體已經完全被紅色資本同左膠完全控制(依個自己睇選舉同埋一直以黎fb Google等對香港既審查都應該知),中俄等等係歐亞完全冇曬野制衡(可以睇下近依半年美俄既軍事走向),北韓會重新歸中共邊(因為利益冇曬),歐洲同韓國政府個類會繼續奶共,今舖真係全世界會收皮,步入比二戰同冷戰更大鑊既格局,因為二戰同冷戰尚有自由國家做後盾。同時地,目前世界既大型組織都被中共入侵得好勁,所以基本上都唔洗諗會有奇蹟。

另外左膠既問題係,利用所謂不平等將每個人既自然權利進行偷換概念,所以任何野都要強加政治正確,而非減少因歧視等等既情況發生既問題,再利用“平等”既假名號去進行利益輸送,係依點中共其實亦用左極多次。打住集體主義既旗號去真真正正奪去個人擁有既自然權利,以及利用假既邏輯去進行所謂既政治正確,會變成世界都咁做既傾向。左膠提倡既並非平等,而係上面講既依樣。有興趣可以搵下自然權利到底係咩,你就知依家左膠講既野到底有咩問題。唔同既獨裁政府亦都做緊同一樣野。我必須再次強調,佢地係打住平等既假旗號去做上面既野,而非真正追求平等。

總言之,向全世界既左膠講句,我屌你老母。同埋一但trump真係輸又後繼既野都阻唔到拜登上台既話,世界將會中共化,即刻法西斯化加赤化,只能講句:歡迎來臨21世紀既第一次地獄。

中國南海既島既軍事化,from 令和2年版防衛白書
點解呢4年侵侵唔搞南海
唔好話搵幾架船行下就叫搞
當年奧巴馬都係咁
其實近依年有唔少動作,調左唔少兵call曬人同想日本解禁等等,主要係要出師有名同埋要時間調兵,基本上擦槍走火就會開戰,你見早前一大堆軍演都係因為咁,但唔可以就咁就炸
當年南海仲裁好多連登仔都係咁講
講到中國就仆街 南海就打仗
結果呢
我係中國人了
原本今次唔同,因為戰機入埋去睇廣州軍營,即係近香港個幾次,而且力道同政策改曬差好遠
唔好傻啦 果個位 之前奧巴馬時期都有飛近過啦
頻率高好多,同埋售台武器都係認真好多倍,主要係中共玩太大
今舖真係全世界會收皮,步入比二戰同冷戰更大鑊既格局

認同你前半句50%
全世界權貴勾結一齊已經無所謂冷戰, 貧者越貧富者越富全世界變M形兩極化

從此世界一批腐敗共剷權貴奴役全世界
我意思係衰過以前所有西方對紅色個陣紅色入面既情況,監控同對抗程度等
侵侵做左4年 香港人有好過咩
是撚但啦 邊個做對香港都係一樣
係, 1984自我實現化
相對而言
2014遮打革命美國好似屌鳩香港人
想quit 地球了
你係香港講唔到野仲有得走,到之後全世界都係咁個陣就已經唔止香港點既問題了
跟住落黎食花生就得
我地冇野可以做到
4年前 侵選到 呢到咪又係個個話世界末日
侵係商人 會為錢奶共
結果呢?
我反而覺得中美會刻意保持距離,然後各自響反全球化下執正自己,睇下最後邊個個套係work
呢段時間(可能長達幾十年)全世界一齊內外雙循環
響呢種格局之下基本上香港可以徹底收皮
即刻為China Joe 當選作出damage control, connect 多d國家同不同光譜,稀釋香港人右膠形象,因為以後國際奧援未必只有右翼
拜登有曬電郵證明,同埋何志平個陣佢係有份,利申4年前支持侵選到
你講得咁中叫人點生存
驚閪,我已經準備奶共屌白妹了。
難,中共今年入面出曬事,佢國安法都急過代表黎緊佢都只會想速戰速決擴大返控制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞