其實大家點睇 Melody Tam?

343 回覆
12 Like 235 Dislike
啲商界人
呢個真 啲Filter搞到好鬼肉酸
人地入左 jp morgan喇
仲洗鬼理ielts dse咩
佢quit u re-jupas wor
屋企好有錢
講真放過榜就知 當你個分數比你預期中高 你就會有啲飄飄然 想博啲收分更加高嘅科 同埋改選嗰陣得嗰二十四小時俾你諗 好容易會聽咗其他人嘅意見而忘記咗自己本身嘅興趣 樓主應該係死IVE 唔明白考高分左嘅感受
gbus 收分一直都高過bba law
咁賤
我地係一份卷都拎唔到9,人地係全卷9
Math PhD就一定無既
自己都識三四個

主要係mc計時
同埋佢未必熟geometry (未必有個個速度)
講緊裸考
prepare返1個星期有返作戰狀態
我覺得應該都做到

另外你提到 滿分
就暴露咗你唔熟數
大學數係講abstract thinking
唔係 arithmetics
大學教授/phd計錯數無滿分好正常
writing/speaking 佢8.5
四捨五入跟住 總分9

Starr Lam (Native Speaker) 先係全卷9
全卷9好難好難
native speakers (with degrees in language education) 都唔係咁容易做到
其實咁講
佢sem 1 讀law嘅科爛grade
bba嘅科讀得好
發現自己唔岩讀law 岩讀gbs
所以quit u reju 入cu gbs

law workload大 又爛grade
gbs 嘅對手係普通bbq學生 相對law算輕鬆爆4
gbs 又可以有2個sem去外國讀書 chill life
好賤格
咩blaw係神科 比中學老師水入去就好明顯係大話啦
gbus 收39分 blaw得34分
按中學生心態 gbs光環只會有過之而無不及

不過佢又真係唔岩死讀書
岩做生意
當年dse放榜到入大學之前就已經搵到差唔多七位數字
連登仔有幾多個做到
講真關你乜事 係咪睇人唔順眼特登搵野黎唱人
轉科好閒啫 小小嘢咁多揣測 佢屎忽痕走去轉咁又點
M係咩?MD?
應該係manager?
搵幾多你點知的
你估下
最近都係cu secret見到個post,其實講真點知道係因為apt test定gpa定cv差先俾人reject?
自己搵到一蚊加埋daddy個9999999
打多左個9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞