交通銀行assist business service manager trainee

71 回覆
2 Like 32 Dislike
有冇人知written test 咩question/format?
Groupin 中/芙/普,大概問乜?
喂清你中英都唔L掂wo

Assistant? 英?
從你依個Post睇到,交通督導員都無份
打幾隻字都差到咁
芙文
巴打,呢個位請幼稚園畢業生咩
支資岩架啦,就係要依d級數
我知呀 但唔話你知
一係你就好醒目 一係你就好chur得 一係你就好識對人

唔係就算俾你入到去都收皮

Commercial rm trainee 當假mt真gt咁 career path唔錯 坐死唔跳3年都應該3皮幾嘅 跳就更高
銀行front office有咩位唔無target
Corp/ pb /commercial/retail都有target

但跑數都分好多種 跑retail就係最撚chur 日日捽你數 要你搵客 call客 sale客

但commercial你想跑都無得你跑 唔通cold call啲老板咩 呢啲就有人派貨俾你嘅 醒醒定定 有野你就做就得架喇 跑鬼咩
Thz ching !
明白thz so much
有無係入面做緊既人想問下情況點 考慮緊要唔要offer
你幾時收到offer?
咩叫Assistant Manager Trainee
Train做Manager就聽過
假trainee ,reporting line係對branch. 鐘意sell保險mpf FX可以試下,但sell到亦都分得唔多對比其他retail bank
其實咪姐係retail branch trainee,train 人做跑數..
我估離唔開開account, sell credit card同保險。
考左HKSI paper1,7,8 IIQE paper1,3,5未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞