有冇人覺得好同事重要過好老闆?

9 回覆
11 Like 3 Dislike
是咁的,而家做緊份pj要sd去人哋個system。但對面個system成日無曬d response。email佢哋又hea覆叫我跟sample。大佬,我都要試我哋個面d value ga。
咁就拖左半年。其實老闆話搞咁耐不如唔好搞。但個sales係咁話有用乜乜77,又話對面helpful(事實係佢無看過對面回覆我的email,問我有咩問題,明明email寫左)
相反舊公司,個老闆成日想天馬行空ge野,d同事都係去stop佢,又肯教我做野。
覺就
唔覺就
最緊要唔好撞到啲眼紅/冇是生非/搞搞陣同事
慘過撞邪
唔多唔少都會有呢D人但差在係咪搞你。我識到個就好撚鍾意投訴人但由於大家都鍾意打機同模型所以幾好吹佢冇搞我。
佢搞人時/講壞話我就食花生人大左就明呢個世界點都有人唔鍾意你/對你臭味相投。你眼中既好人可能係人地眼中魔鬼,vice versa
仲要成日催
好彩未見過,可能自己係
覺得以前套同事三分親/畢打自己人教壞人
對住同事唔敢講太多自己野(我講我自己者)
唔想中招
有啲試過今日係朋友,聽日見人比客讚,即刻玩殘對方。
怕怕
真係仆街來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞