外賣仔致電問清地址遭踢落樓狂毆 大陸仔:備註寫咗唔好打電話

135 回覆
317 Like 6 Dislike
打到咁都拘留7日罰300,有錢真係做乜都得
傻啦 敲錯門啲野食就會比人地拎咗
結果打鳩佢嘅都係落order嗰戶
打得好
我都成日棍打鳩d無禮貌又唔識路,不停打電話黎問路既蝻
我作為旁人,應該冇,由細識我朋友,佢大細佬五年,讀小學到中學都好緊張個細佬,父母返晒工,由佢買餸煮飯,仲教埋細佬做功課,好多時搵佢落街玩,都話要幫細佬溫書唔落,但佢細佬係由細到大都串串貢,對阿哥好差態度果隻.... 到事發後一兩年,佢細佬去外國讀大學,期間都冇乜主動聯絡屋企,問候過阿哥半句,讀完大學冇返香港,於當地做份唔錯工作,而阿哥反而因為搵唔到長工,要做跟車散工,有工開就執幾舊,但隨時每星期開得一兩日工..
哇咁仆佳,大家都係親生仔姐我係啊哥應該會殺左佢
好簡單姐,問佢叫左乜確認下咪得
得兩道門都唔敲,咁怕醜做乜外賣仔
正一災星
香港真係越黎越多依啲
細個太錫佢其實係傷左佢
偏偏唔少依啲人順風順水當正世界係佢的咁
冇告,我朋友對醫生講係自己唔小心碌落床..
處以行政拘留7日及罰款300元人民幣。

唔怪得之中國人咁鍾意動粗,原來係因為太輕
如果係以前用56k上網
我諗會合理好多
社會特色主義又建一功
係咪打緊咩撚王者個d鳩game
你諗多咗, 驗完就未必。

致殘可以解釋為未達輕傷,不予追究。事主仲想追究就係尋釁滋事。
死亡可以解釋成公安定性為不幸意外,結案。

公安決定咗嘅你仲想追究?咁一定係你想分裂國家
冇,由細縱到大!
中國好多物流員工包括外賣仔係好慘嘅階層,好多員工為咗唔想遲到被罰錢揸電單車送嘢都罔顧自己人身安全

見過有個炒咗車入埋廠,尚有一絲一毫嘅意識居然係第一時間打電話畀自己老細話要搵人頂自己;呢個係較為好彩嘅例子

有單係俾大貨車撞飛輾爆成個人,下半身變成肉泥,上半身得返一隻手係完整,圖太殘忍我唔擺出嚟;然後老細仲竟然問死者家屬可唔可以頂替死者送貨

同理心喺呢個國裡面係「負累」嚟,中國特色社會達爾文主義,「還不是你不努力」「怎麼不見我出事」「少給國家添麻煩不要報導這新聞給境外勢力遞刀子」係網絡上面不斷有意識噉被篩選然後留低嘅熱門評論,所以我覺得中國人比人類優秀嘅地方係中國人「勇於捨棄人性」,你用人類嘅標準去猜度中國人會被視為辱華因為佢哋覺得你其實就係將中國人矮化為人類

「支」解先係造福「中國境內嘅人」而且可以滅絕「中國人」
個300蚊都係俾啲公安買宵夜咋
咁嘅細佬真係早啲仆街死 仲有得去外國風流快活

父母都有好大責任 好心冇時間教就唔好生咁多個啦.. 真係難為咗阿哥 成世仔咁就玩完
連登仔係咁虛偽架啦,咁認真做乜
作為朋友,見佢情況真係慘,所以好多時收工都特登搭車去搵佢食晚飯,叫多d餸,俾佢食剩拎返屋企做第二日午餐,幫到幾多盡做...
唔加底仲貴過加底
連登仔一向選擇性失明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞