FBI查Biden一家

283 回覆
1183 Like 12 Dislike
等我再陰謀論啲
我覺得放左成年 分分鐘有心係選舉前先爆佢一獲
太早爆 影響力麻麻地
關陰謀論咩事Deepstate唔存在嘅話叫中聯辦含撚死啦。呢到個Deepstate係Political term嚟㗎天才
什麼是「deep state」?根據劍橋詞典,deep state指的是「非經民選,由軍隊、警察、政治團體等所組成的,為保護其特定利益,祕密並實際控制國家的集團」

https://cn.nytimes.com/culture/20190812/wod-deep-state/zh-hant/

唔係有巨大影響力呀,係實際控制國家呀
你原來連deep state咩定義都唔知
智商唔夠同looting班黑鬼差唔多
早啲爆影響力大啲喎,話唔定依家已經可以入佢罪將佢收監 ....
傻仔,我放咗definition比你睇喇
香港咪例子,林鄭政府表面控制緊香港,實際控制緊香港係中聯辦,所以中聯辦係香港既deep state
咁美國deep state係咩呀?
秘密並實際控制=擁有巨大影響力並有能力決定政策走向囉你幾時見中聯班坐係政總做嘢啊???
加埋係現代係泛指 財閥, 軍火商, 工業巨匠, 金融大鱷 同政府部門嘅混合體。
唔係祕密喎
咁早收監派第二個出黎選咪仆街 個個有料夠fbi開file咩
依加 呢個時間雖然遲左啲啲
但如果依加真係入到登叔 同 贏埋選舉
一箭雙鵰
應該似係同華爾街有關啦, 因為中資股一直可以透過後門係美股上市 供獻咗唔少資本入去, 如果拜登做到, 同中國關係保持友好, 就可以繼續有大量中資係美股上市, 繼續搵錢。
比你揭咗咪唔係囉反送中之前有幾多人了解到係中聯辦治港?
影子政府棄登保侵
應該?即係鳩up,估估吓囉
咁中聯辦入面咩人控制緊香港邊一瓣都無人提出到實質証據啦
民主國家好多lobby group都有強大影響力架,唔通佢地又實制控制國際
總統同國會先叫實制控制呀
就算名義上香港都係高度自治姐 實則中共控制呢個係公開事實
班中六畢業嘅兒登仔覺得自己好撚獨到架
講咪deepstate去到比人搵到個下咪知邊個囉
個個國家都有㗎啦 睇下係邊堆人姐 你咪繼續匿係ivory tower入面話呢啲全部都係陰謀論囉
你啲lobby group大影響力啲 定直接可以同官僚傾嘅大作用啲啊? lobby group咪又淨係同啲Congressman Senator 傾計 等佢地rise bill同vote
佢哋中央傳聲筒姐 可以理解為習近平耳目 中央點會放權力俾中聯辦自己控制
而家美國嘅deep state係講緊QAnon提出果樣野,係公認嘅conspiracy

你條傻仔以為係學術野,到我比個劍橋定義你又話人匿喺象牙塔

你柒夠未呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞