Rolex / Tudor討論區 41(置頂有QA )

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
剛剛問左
保養期內如換鏡面只收1200
(不留維修記號)
如過左保就要加5xx安裝費
其實都幾抵屌
最後買左tudor 79230n 26800, 入坑第一隻錶
公價加左價黎講
呢個價算炒得唔貴
我買mk 1果陣都差唔多呢個價
食左成兩皮野炒
係比老婆拎左隻SUB先買
佢個價都企得住,當儲下錢
咁巴打你應該買隻40mm
俾老婆再攞就可以再買
佢宜家想打我隻mk2
隻隻都炒價黎講
呢隻算易接受
女人好難帶43mm
同埋單紅都幾重下
佢話唔撚理
不過買既時候佢試帶過又ok
咁有機會再買過隻啦
即係可以唔要放大鏡?
唔明你問乜?
我果隻單紅黎
應該換面都會跟返有放大鏡
補充
同埋保養期中原來有免費打磨服務
但我無要到
大家知唔知單紅新錶依家要幾錢
炒價11樓下
加入Q&A先
唔該晒師兄提供資料
置頂先
勞力士/帝舵 Q&A
陸續更新 希望解答到你既問題

Q:邊間水貨舖信得過?
A:無人敢講邊一間一定信得過 你可以問下依到既師兄有無推介 但風險自負 亦都建議你係水貨舖買完上14樓驗真假

Q:咩叫14樓?
A:14樓係勞力士維修中心 地址係怡和大廈 14樓
可以保養手錶和檢驗真假 Tudor既維修中心亦都係同一層

Q:14樓開放時間
A: 14樓開放時間,星期一至五朝九晚六,星期六日同假期唔開(由特辣隊長提供)

Q: 買行貨錶去邊間買?係咪無折無分期架?
A: 上勞力士官網可以睇到有咩經銷商 依啲都係行貨 亦都叫AD
折/分期要睇款同睇下間AD有無 間間唔同

Q:xx款有無得排 要排幾耐?
A:所有你網上見到有炒價既款都要排 亦都要排好好好耐 尤其鋼款
例如 黑十,盲十,百事,batman,沙士⋯⋯
有貴金屬既款就會較快排到
當然除非你係vip

Q:何謂vip
A:係AD購買一定金額成為既會員 係會有特快隊 有幾快就要睇你消費金額有幾多

Q: xx萬內有無咩Rolex 岩新手玩 有咩最值的推介
A:係自己預算之內又鍾意既錶就係最值既款式
要保值就買黃金

Q:咩係積木錶?
A:積木錶就係用"不是"原本隻錶既零件而組成既手錶 但即使用返同一間公司既零件 都可以叫積木錶 尤其機芯同錶面除非係勞力士維修中心更換既零件 (由特辣隊長提供)

Q: 唔識人 點先可以係AD(授權經銷商)排黑sub百事鋼地果啲?
A: 第一條路:正價買錶不過要做vip,買返幾萬至幾十萬不等既其他野
第二條路:炒價買錶 周xx以外既AD
(由三六狗同Strepsil提供)
仲有同人無親無故就唔好咁厚面皮叫個同你三唔識七即人幫你排隻炒款錶

Q:保養期內有什麼免費或收費服務?
A:免費有抺油,打磨
收費有換鏡面收1200(不留維修記號)
如過左保就要加5xx安裝費

Q:新卡點分行貨(888)定水貨?
A:轉左新卡後 卡上面只有購買日期同serial number 若要分辨水/行要上14樓先區分到 。
買仲左on 9 la

laugh 4 me
good,thx版主
btw大家會唔會做打磨even免費?
唔知我讀書少定點?
我覺得佢有d 1999
所有服務但又不限於乜乜乜
即係點?
唔記得加師兄個名入去依架加返先

我會保養期就完之前去打磨一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞