[突發]IRENE二十分鐘事件真相整理

230 回覆
44 Like 218 Dislike
on撚99中二病發作
咁你就出返去啦
你要人身攻擊 比你比你
但你要護航
成件事就好似啲老豆老母
個仔踩到人 仲要話人地鞋面踩到你個仔鞋底咁姐
可能我真係行得好後啦 我比較食古不化
啲人真係衰 鞋面踩到人鞋底 仲要人道歉喎

條整容西刀叫靚
我叫你未有證據唔好誇大其詞扮撚曬正義咁屌
依家我中立叫人咪落井下石你話我護航又屈我毛 屌你老母仲要聖母上身大義凜然咁撚樣教化班fans咁話呀? 你邊位呀

你老豆老母有無教過你有證有據先好大大聲屌呀
依家我有話佢做得無錯咩你想睇人仆街就認啦
靚都有人駁,次次都出呢機張,機械人咁

老🐔 不了
頭先就屌個staff
話佢比鬧廿分鐘都受唔到好唔專業
跟住就idol都講得粗口
依家就話呢啲只係叫人咪落井下石嘅意思 你就中立嘅
仲要[我有話佢做得無錯咩]
你威係我誤會左你 sorry呀
原來你之前合理化講粗口鬧人廿分鐘 唔等於覺得佢做得無錯
樓主呢啲咪韓膠
難怪追韓星比人睇唔起
多數腦殘
唔通要你批准
其實佢做錯左就做錯左啦
佢都道左歉知錯 咪等佢改囉
你咁洗成件事好柒

佢都應該閪左好耐 當上堂
反正佢個樣係到班人咪照j
你咁做好核突 對菜都無好處
等件事慢慢淡 你佔下次cb佢地會唔j咩
咪係,真fans肯定想件事快啲沉底..
話左佢弱智
唔怪得你咁毒咁矮咁柒咁窮咁慘
你唔想知唔代表其他人唔想知
你唔想知又要禁入黎又要留言
都唔知咩心態
乜又係你呀,你好撚煩
兜撚到以為你曲
中立,講得好
唔代表可以扯埋其他野講無中生有囉
咁依個道歉都只係for依件事

有得咁無賴人生攻擊同屈完個idol之後話啲fans護主架咩?
你都無中生有18號件事關20號個stylist事喎
我係見到樓上有人講我信咗 咁我認衰囉
唔代表你可以跟我食屎
幾時有跟你
又想無中生有?

id名是這位工作人員的本名
大家好 我是2019年redvelvet演唱會的現場工作人員樸施英 不止red velvet 我和很多idol一起工作過 當時red velvet在待機室里 我看到了Irene 因為她太漂亮了瞬間說了一句「真的蠻漂亮的」 Irene回頭看著我說了「謝謝 您皮膚很好」 然後演出結束了她汗流浹背的過來 路過的時候一直在說著「辛苦了」 和工作人員們打招呼 這個模樣一直留在我的腦海中 朋友跟我說「聽說Irene霸凌誒?」 聽到這句話我真的很驚訝 也無法理解 還有我站在走廊也能聽到她和造型師經紀人聊天的聲音和笑聲 在我的記憶力 雖然我跟她一點交情都沒有 但她比其他idol的人品要好 這篇文字不是在說Irene沒有錯 至少對我來說 Irene是一個很有禮貌的人 我覺得這中間是有什麼矛盾 雖然也有可能不是 但這只是我個人的想法 對sns一點關心都沒有的我 為了上傳這篇文字下載了推特註冊了ID 。她分明不是那種壞人

來自曾經SM的越南籍工作人員的話。發文的這個推特賬號已經確認了對方的確曾是SM的工作人員。
「大家好,我曾經是SM的工作人員(staff)並在那裡工作了一年以上,從2019到2020。
在那段時間,我也和Red Velvet合作過,在Umpah Umpah和psycho時期。對我來說,Irene是一個很善良,也很會照顧大家的姐姐。全部跟她合作過的工作人員都知道。在2019的10月份,因為那時候我們的團隊在忙於psycho的概念製作,Irene知道我們在那段時期都需要加班很多天,所以她給我們團隊送來了從SM store & cafe的水果和咖啡。就算我的團隊不是最終決定結果的,但是當我們在討論新概念或者想法的時候,她都會很專心地觀察每一位工作人員的表情,也會問我們的意見。Irene不只是一名偶像,她也是個有感情的人。她對Red Velvet的熱枕真的非常強大,對於團隊給出的結果也表現出了專業性。說實話,任何一個跟Irene合作過或者有聯繫過的都知道她是怎麼樣的人。她是一個擁有高冷美的外貌的人,但是也是一個會照顧好身邊所有人的人。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞