[10月經典神作回歸] 寒蟬鳴泣之時 業(唔係remake)之 沙包魚第10個post (10)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
同系列咪有腳膠
永生之酒
j最多係mio
真係要睇嘅話應該玩咗FATE/STAY NIGHT先
FATE/HA就 FAN DISC

ZERO就外傳

動畫就 FSN 06版 係 FATE線
UFO嗰套FSN 就 UBW線
而家上緊套劇場版就 HF線

其他等人補充
唔係你問題
06fate溝左三條線既野
所以唔明係正常
原來係咁 以為跟晒FATE線去
fate zero要睇
同埋我覺得fate stay night入面值得睇既得hf線 即係而家既電影版
入面士郎好人性化 唔似得前幾條線咁on99
想睇下個尾佢會點收科
一直都想重製fate線
好複雜
見06年嗰個係deen做,之後嗰啲先係uf做
係咪唔睇06都得
一齊做沙都子的にに
Ubw都要睇
有對比先會明白個分別
06fate最好網上睇驚既劇情
動畫j下歌,有心先睇都未遲
應該要啦 SABER咁紅
型月又有得食老本玩多十年
留意下先
最簡單就網上搵fate線既驚睇
動畫j歌就算
特登揾返以前嘅動畫list嚟睇
唔限類型,冷門啲我推介刀語同ef
理論上係要睇,但係入坑嘅話睇fate0都可以,只係你會比人養大個胃口進而覺得fate 06/ubw小兒科

fate/ubw/hf 係三線互補,理論上係要睇曬,推薦順序係06,ubw,hf,不過唔想硬食deen嘅睇ubw/fate0先都唔係唔得嘅,因為06真係幾勸退
咁 物語系列 大家又有冇睇值唔值得睇
玩過原作再睇ubw動畫都係唔明士郎既諗法 未來既自己話下場好慘
但係仲要堅持落去 真係好撚離地
咁zero又係應該幾時睇
最直接係06fate網上睇返隻驚既劇情就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞