[請教]想開gym房 啲器材通常點訂

58 回覆
2 Like 27 Dislike
未必有咁快要到住,仲要同朋友集資同搵鋪先,但都有興趣嘅。想知有幾多餅,同想睇睇相,thx師兄。
btw想問下你當初都係國外訂定都係接二手?

唔會嫌舊,純粹想知如果訂佢收唔收運費姐。

黑色個啲餅就係eleiko, 黑色bar係rogue ohio power bar, 我仲有另外一支eleiko舉重bar

餅就係10kg至25kg各一對
當初係直接官網訂 運費係非常貴

當初揀左船運, 等左兩個月之餘仲要比接近3k運費
所以我覺得師兄無特別要咩品牌或者真係搞舉重比賽的話, 係完全無必要買eleiko

求其係支那寶買啲餅一樣係咁用
嘩幾錢
有分別...
好大分別
呢個真,屌你淘寶野,個窿唔啱size,勁大個空隙
支那寶有得買隻calibrated鐵餅, 有用過唔錯 好多香港gym room都有買, 不過支那嘢自己衡量
直接搵life fitness 香港代理問叫佢quote價咪得
緊係有,如果我係附近都想join
入埋trap bar
清留個tg交流下
笑左
頭幾句就話唔係為賺錢 同朋友做下運動
4千尺做下運動講多兩講就話當副業
一開始講明想開gym賺錢好過啦
Btw gym就gym. 個房字完全係多餘
講講下 由朋友聚會>賺少少錢>同連鎖gym鬥
好撚心就老實d啦
300蚊我去康記做唔好
未開都屌
無實物睇好難話值唔值300-350
樓主老實d,除非連租2層/租地鋪,唔係唔洗諗deadlift

冇得deadlift嘅純free weight 場有咩價值一定係買一堆機黎引人玩,問題係樓主個格都似唔識分咩機好咩機差

機又食空間,建議樓主加大不直
樓主啲大話都幾渣
好羨慕有home gym
要做生意就唔同 要曬行頭
荃灣西?
未必大陸野,台灣都得
不過依筆投資都幾大,正常都要親身去廠到試左。親力親為咁返支那試野、驗貨,有問題叫佢即時fix。唔親力親為,支那一定比流野你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞