兩款車選擇 邊款好

58 回覆
1 Like 4 Dislike
啱呀
車快好危險
車慢先係優點
安全啲
用電車 一定係做teslun
其實我都係主要天后去觀塘
觀塘去天后
如果老豆用都係車我老母去買下餸
都係港島遊 冇路跟

你都提議買電車?
我諗緊混能 驚老豆危險
同埋混能好有安全感 冇油轉電
我係tessai
老豆揸就teslun
好糾結呀喂
油車定電車
係咪大趨勢都係電車呀
電車一定係tesla
油車就大把選擇
可能有人用但你咁啱見唔到姐
如果你樓下部機係慢叉,要差十幾粒鐘先會差滿舊電
日日用車嘅話你要分配好啲時間
出面商場停車場經常都係要排隊差電
買電車本來就係想方便自己,但咁樣盞自己辛苦
梗係油車啦
如果你係日日用車又想搵啲慳油野
除左電車
混能或者柴仔都可以
你中意Mazda咪Mazda 6柴仔囉
電車起步快唔緊要
係太靜,冇咗汽油車高轉嗰隻聲
睇返錶先知揸得好快

corolla內籠會比leaf細,但車價會較平
而且混能同純電又有唔同比較
你爸爸揸左咁多年油車
無啦啦換電車,個油門(電門)真係用腳印一印就去
你見咁多teslun意外出事就知咩事
不過如果堅持要出電車,就真係無咩可揀
我會選Hybird, 無電車咁煩要排差電, 又慳油, 但Hybird係香港似乎唔係好適合
香港塞車環境其實好適合hybrid
係駕駛者習慣問題
好似樓上啲人咁
仆街 摩打低轉好力都係缺點 點搞
認真求指教
以前聽人話香港日塞夜塞, 成日都充唔到舊電, 對舊電好傷
所以我以為香港唔適合用Hybird

我係日本揸Pruis 1.8感覺係好正, 同真係好慳油
我覺得3代個樣有d嘟, 4代個樣好型, 4代facelift仲型 (講原裝)
好似Sienta咁, 總有人覺得新Sienta好睇, 但我都接受唔到
啲人根本唔知hybrid原理
架車平穩行緊嗰陣係hybrid最冇特別慳油嘅時候
行下停下先至可以成日回收動能,先係hybrid優勢
Thanks
我就係揸緊sienta
油電啦,
有電用電慳油,冇得差電都有油可以用,
用住油又可以差下舊電,
純電係平同埋係大趨勢,不過一冇得差電就GG,用車最緊要方便,幾時都用得話行就行丫嘛,
而家冇人用充電位啫,
到時多幾個人爭你都幾頭痕,又煩多樣
冇呀 混能Corolla香港有排都未有
綜合大家意見 都係首選混能
行貨你唔撚駛妄想啦。油Corolla /混Prius 都無賣
Model 3 公廁黎wo
ID3 好似Europe only
咁有咩唔係公廁呀
1換1 33萬咁嘅性能 咁嘅樣
係依個價錢用嚟食女一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞