2020年夏/秋季日劇討論(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
佢兩個就嚟父女都做得
如果兩個係一伙去複仇既話好似都幾正,肥仔翔做奸奸既角好過做d教授學者
魔女小說好爛,有無人睇過套電影係咪都係咁爛
一樣都係東野圭吾所以維納斯都唔太睇好個結局
貴十幾倍有無搞錯
魔女小說爛到唔敢相信係佢寫
我覺得佢哋完全係搞cheap曬自己
同埋班入左Fans Club嘅人應該會覺得自己食曬屎
雖然我覺得Snow Man真係無個靚仔
電影都係爛
睇到後面
但係佢啲歌揀得幾好
之前睇套動畫原來係佢地唱
幾好聽
東野係攞直木獎果幾年啲書最好睇
之前同之後唔係冇佳作但同時超多伏
最慘係出咗名之後出版社啲宣傳越吹越大
本本都話集唔知幾多年大成,生涯大作咁,睇完結果又係伏嚟
中伏太多而家冇晒信心,等多啲評價先算
丁家會唔會慢慢就死係 takki 手上
越搞越衰
係takki分晒d好聽既比佢地
真係自己做爛市 做到cheap晒之後冇人比正價睇 仲唔計d支那人會share ac 同錄底放上網
諗起我個名話自己試鏡失敗咗over咗200次晨間劇都試到第四次先成功
(不過真係塞翁失馬 接到套本世紀最高收視嘅神劇 一舉成名)
搞到咁核突
之前仲對佢咁大期望
似係支那公司買左放映權再大平賣 呢招佢地好興咁做
好認同!
我追咗佢啲書好耐,真係覺得白夜行、加賀恭一郎系列、醫學三部曲等等好好睇
但魔女我睇完嬲咗
之後冇再買佢啲書
好想佢地幸福
但我真係好唔捨得

一日一綜藝
好想同佢講見字食飯飲水
痴線啦丁家係咪蠢到合約一啲限制都冇
張poster睇到我打咗個冷震,成件事柒到
琴日仲見到丁家話要打擊啲人錄live傳播,今日就
除咗瀧澤啲親生仔仲有邊個搞緊中國市場
到而家都覺得嫌疑犯X,白夜行係神作
甚至惡搞嘅名偵探的守則同超殺人事件都好有趣
但近年真係中伏太多,有時間去睇下啲新作家都冇咁嬲
開新市場係咁架啦 snowman識佢老鼠咩
佢前幾日上綜藝講佢住緊個間四坪大既房,都要成 2萬幾月租東京同香港一樣租屋貴到
只要仍然健康一定會見到佢地出返黎
Speed 解散左咁耐,好似黎緊都會有重組活動
之前話佢管理junior好掂所以交俾佢
不過而家....
都唔知之前講嘅係假
定管junior已經係佢極限

不過而家只係三兩年都散到咁
分分鐘過多5年成間公司已經散咗
2萬幾即係唔洗2千港紙
咁香港貴啲
2千租個劏房床位咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞