區間測速有個好大嘅問題

120 回覆
4 Like 36 Dislike
cut線 加速
cut 完 減到5x
行20秒 再加返去70
荔橋 美孚橋 荃灣晉昇
眼見呢啲位來回都有鏡頭
佢可能以為區間入面其中1秒行85都計超速
未睇過老運關於區間測速個指引
如果出到黎用時速唔係用時間黎做檢控因素
咁快相機咪做到囉
洗咩區間測速
瞬間時速同平均時速識唔識分
見到你個名都唔撚想理你
咁你平均時速70 行到二百再停車咪又係超速
區間測速到最後又係化番做時速 咁搞咁多野做乜 裝多兩部相機咪得囉
更何況個司機鬼知自己平均行幾多咩
中左都唔知咩事啦
下面全部尻估
背後就係可能老運為左杜絕d人見到相機先dup停然後再起油

段路行50 整個區間測速 用50km/h黎做cut off
2km嘅路只可以用最快只可以用2分鐘多少少通過
快過呢個時間就超速 咁就區間測速嘅用途就合理
相機只做到一個點,區測係一整段路喎
......
區間測速係想防止司機喺相機前先減速,其餘路段就踩到勁快

如果你喺區間入面從來冇超過速,又邊得嚟平均會超速?咁又點會中咗都唔知咩事?
不嬲都係咁
你之前理解咗做乜嘢?
收慢打燈出囉一架唔讓兩架唔讓打埋死火燈停響度慢慢突頭囉
無計架區間嘛,政府要玩大咪陪佢玩大囉
咁如果影出黎平均速度係71
咁係當佢全程71 定係好快再收到好慢
到時上到庭話佢超幾多公里好?
我開post果時已經係話唔可以過50/70
你睇下上面d人講咩先?
on9系統
有邊個人話計瞬間速度
咁我其中一秒行85黎cut線 平均速度唔超速
法例上係咪超速啊
咁依家整個區間測速又阻止唔到呢d情況 可以用時間黎拉均計 咁整黎做乜
咁區間測速係真係咁喎
你應該問老運整黎做乜
所以我咪話cut左佢
大陸咪咁囉,高速公路就完個位成村人停車食煙,熱鬧到可以開多間餐廳,油站同便利店,可能搞搞下又多個中轉站,振興經濟
夠團結,其實可以,個個去到打死火燈唔撚行,抖返5分鐘先
佢又冇話有區間測速就cut傳統相機
兩個system一齊行 勢要增加庫房收入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞