黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(14)

1001 回覆
33 Like 14 Dislike
啱啱將laptop駁落電視睇片
睇返地球上最浪漫的一首歌mv
又眼濕濕了
7 封信

Lm
小鬼爺爺和奶奶的愛情故事
https://youtu.be/VrD20fg_bQU

笑得好靚仔
唔知大家有冇睇過Plan B同名微電影
佢入面有一句:3秒鐘 你的夢想 你的美好 就不見 好應景... 呢部微電影仲要係佢自己導演...

YouTube search 黃鴻升進化中 就有
呢個YouTube 原本好似係叫 黃鴻升大導演
見到ig有post話代購Alien 666公仔
即上展覽館fb見到好似而家有得訂
訓醒先確認下係咪真係有得訂
希望可以留作紀念鬼哥既好
希望有得訂啦
唔該你
應該仲有得訂嘅
見到ig有post話代購Alien 666公仔
即上展覽館fb見到好似而家有得訂
訓醒先確認下係咪真係有得訂
希望可以留作紀念鬼哥既好
希望有得訂啦
應該仲有得訂嘅
我記得佢講過無賴好難唱
唔該晒
即刻send左電郵訂購 等佢地覆
二哥整咗條片 (我啱啱先睇到)

https://www.instagram.com/tv/CGB8tU1ndr_/?igshid=7u2ehcz3wugj

我又忍唔住喊咗
睇二哥新post 佢好似瘦左好多
呢個唔係追思會丸子出嚟之前嗰段咩

呢個紅隊抄左小鬼
原來係
不過之前唔知係佢整
同埋可能喊住睇live有d模糊
遲咗
FB寫已售罄
佢地上娛百一齊唱私奔到月球sweet到痴線
【ROCK 預購通知】
「無論你在世界的哪一個角落,
我都會用我的作品、我的音樂,陪在你身邊;
無論你遇到什麼困難,都有我 陪你度過。」
—— AES黃鴻升

努力成為人類的外星人,一生都在戰鬥;
華麗的英雄登出,滯留在凡人眼中是無盡的絢爛。

“Do you have Plan B?”
這是Alien留給地球人的最後一道課題。

「PLAN B不是否定過去、是向過去的失敗致敬,
然後戲劇性的勝利!」
了解無常,日常更顯珍貴;
和自我革命,才得以進化。

對你來說 Plan B 在真實人生中的答案是什麼?
智慧?想像力?亦或者童真?
黃鴻升 = 吹笛人
讓我們一起跟隨他的魔笛聲前進吧!

2020.11.28 It’s time for PLAN B.

◎ 『Alien 2020星球典藏』(售價 NT.$2020):
˙5張歷年專輯
˙PLAN B專輯
˙2020倒數日曆
˙地球上最浪漫的演唱會紀念T-shirt
˙UFO boarding pass

◎ 『PLAN B 1128人生定番』(售價 NT.$1128) :
˙PLAN B專輯
˙地球上最浪漫的演唱會紀念T-shirt
˙UFO boarding pass

◎ 「地球上最浪漫的演唱會」紀念T-shirt,尺寸:One size ( F )
肩寬:53 cm、胸寬 : 57 cm、袖長 : 23cm、衣長:73cm
(*T-shirt示意圖請參照圖二,尺寸均為大約,以實際為主)

◎ 預購時間:2020/10/21(三) 上午11:00-2020/10/26(一)中午12:00止

5張歷年專輯:
2009 『LOVE_HERO 愛&英雄』
2011 『黑心傷品』
2013 『超有感』
2015 『Alien同名音創專輯』
2018 『HUMAN』

2020 全創作專輯『PLAN B』曲目:
1.《人生定番》
2.《蒸發》
3.《Plan B》
4.《我不是空笑夢》
5.《扛得住》 AES黃鴻升 X 柯有倫 Alan Kuo X 竇智孔 Bobby Dou
6.《忍者契約》(「忍者契約」手機遊戲主題曲)
7.《地球上最無聊的下午》
8.《demo》

注意事項:
1.黃鴻升「Plan B專輯套組」預購活動係限時不限量,只要在預購期間,均可至各指定實體門市或網路預購通路購買,建議您可以分散時間及通路購買,毋需擠在開賣時點搶購,以避免網路因瞬間過於擁塞,無法順利完成訂購。
2.預購通路::
🚀實體門市:五大/光南各門市
🚀網路:滾石購物網 / 佳佳唱片行 / 誠品書店 eslite bookstore (誠品僅限預購$2020套組)
3.如欲在網路通路訂購本項商品,請您先註冊成為網站會員才可訂購。為簡化訂購流程,建議於開賣前,提前完成會員註冊程序。
6.《忍者契約》(「忍者契約」手機遊戲主題曲)
7.《地球上最無聊的下午》
8.《demo》

係咪都未公開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞