[LoL] 英雄聯盟s10世界賽討論區 (634)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
真係不得不提

S7Galio 真係睇到嘆為觀止
吓 嗰個series Faker 係好過最屎嘅Effort少少咁多
佢話caps對線屎
係唔理咩英有冇counter亦唔係因為跑線都輸cs
但就話caps打團好勁好識make play
尤其係玩啲有位移英sylas akali個啲可以玩到飛起
話打caps ban左個啲位移可以make play既英
等佢揀啲syndra ori呢啲無位移英再駐中就可以好好限制到caps
WORLD 果陣係除左KHAN, 其他3個冇優勢, EFFORT係送優勢
邊度FAKER 好差
MSI果陣FAKER 仲要係同CLID CARRY, 但CARRY唔起WO
不過Faker今年水準再跌咗
Regionals打AF個series 好返啲
但打GEN個series
Faker Deft兩個下年都唔知有冇一季打
Faker 好幾次關鍵時刻暴斃
Ryze Qiyana 成個團戰被zone 喺度行街
咁都唔叫好差
我見到既係faker 係見隊友冇缺口想make play 但fail
EFFORT係直接大FAIL, 2種程度都唔同, 喺我眼中make play 但fail 其實同乜都唔做既clid同teddy一樣
想make play之後fail應該得Qiyana一次喺中路想殺Perkz點知反而自己死咗
暴斃tab咗被捉邊關make play事

我唔認同中路差距最明顯
但Faker絕對係打得差 比起佢平時係好差
Clid唔係carry但都唔係你講到行行企企咩都唔做喎
咁我都認同, 我只係想講唔係中差最明顯,最大
咁依個一定唔係
點都係Effort 同埋團戰team difference
五場加里歐 好深刻 無佢贏唔到RNG
T1 GEN 都應該大重組
DRX 都有可能
留到Chovy Keria都偷笑
真永世難忙 完全唔明點解可以打到無限CD咁 上中下都on call 24小時
利申~
覺得S5 SKT最勁~
FAKER BANG頂峰
WOLF同BANG完美配合(S6都完美配合到)
BENGI寶刀未老
MARIN又DOMAINTE上路~
好似自從轉咗5BAN之後SKT就走下坡
S7 BENGI退咗啦
去咗做教練~冇辦法...
我諗佢睇到想一刀捅死BLANK自己落場打
我覺得我去坐BLANK個位絕對唔會差過佢~
呃...其實我唔係好知你講乜...
GENG好似S8先出現...
之前都係SSG...
所以我直覺你講SSG...
S7 WORLD CHAMP係SSG~沒記錯SKT被剃光頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞