[LoL] 英雄聯盟s10世界賽討論區 (634)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
買wadiu咪得
GenG的落敗原因亦成為網民賽後討論的重點,認為戰術過時是GenG慘敗的原因之一,並嘲笑這種戰術「妹下妹下」。
睇返第一場俾左好多資源俾BDD想佢C

點知
我係咁意過咗吓post,你地講咗成日GenG,人哋抄到以為真係好多人覺得GenG世一
早知我一早上水幫下口讚G2,依家睇到好尷尬
不過結果G2以3-0橫掃,可說令人大跌眼鏡,誰能想像戰況如此一面倒。
講到咁明顯? 睇黎NING 走硬
唔知有冇人會翻譯佢個直播呢
講返先
成個8強都係睇VOD
FNC出晒大招打TES好好睇
SINGED吐痰+GAILO R冇得走,真係冇諗過
可惜最後一場最初個波團戰成隊發瘟,TP送頭
DWG真係高咗一班,DRX俾人撳住打
SN出線有啲意外,不過睇完FNC爆珠可以打到2:3先輸
我覺得G2決賽對LPL,應該都可以打完5場BO5
G2屌打LCK,星期六唔嘥時間睇了

記者炒定先,俾埋題你
G2爆冷入決賽 輸光野區2:3惜敗支那隊
連呢d都上到新聞
副刊唔係包羅萬有?
01仲多呢啲垃雜嘢啦
好想聽GENG MIC CHECK
睇左下doinb講咩
其實都講得幾啱
熱門中路英ori syndra 黑人 TF都撚唔掂
小組賽打啲無咁侵略既隊就話可以比你拎沙王妹到發育起先打
仲要人地BAN黑人都唔係因為BDD玩得好
BDD無一隻英逼到人地ban佢
點解成日都賴rng輸係死都要玩4保1
明明有睇就知隊野好畸型
rng一路以來letme 都係玩坦為主 
中路小虎s6s7的確係勁 但s8已明顯回塘變左混子(飛機,ryze,馬爾)
s8wc 中上meta變得好撚勁 
aatorx, akali, irelia, jayce, ryze, swain, urgot
呢7隻可中可上 
s8個陣 問題係除左小虎識玩ryze之外 其他6隻 中上兩個全部唔識玩
但rookie同theshy兩個識玩晒咁濟 所以bp搖擺到痴撚線
rng唔好話bp搖擺 連拎都拎唔到出黎
呢度講既識玩唔係出到就係 係講緊要玩得好個隻
所以就算俾佢地-6過到G2 一樣被IG炒3-0

s9仲簡單 中上一定輸線 駐鳩你條下路 完
呢個BO5都奠定咗BDD嘅生涯同地位
抖音B講得岩

GenG 收皮啦
chovy俾dwg打到無哂火
S4 ssw真係個個都巔峰
我記得聽過miccheck letme唔係唔識玩aatrox係教練團唔畀佢玩 死都要佢玩sion
有冇人留意以前LCK勁隊都有啲好明顯嘅勁caller
SKT faker/Wolf
SSG corejj /ruler 閃大捉faker
去到依加除左dwg外seed2/3啲call都極亂
冇明顯caller 然後又各打各好似冇一個caller lead住
之後又冇人聽call 自己各打各soloq
LcK唔搞好呢樣野都唔會再champ到
難怪Dwg屠殺lck 你自己seed2/3都有好明顯嘅弱點
例如bdd champ pool問題 caller問題/打線個人實力
再唔係就隊伍風格問題「妹下妹下」唔打前期交
可能TS同ROOKIE走呢
印象中佢亞運有拎過akali出黎添
但佢係玩得唔好 唔係鬥士種 無得強逼
坦左兩年 最緊要關頭要佢玩鬥士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞