[LoL] 英雄聯盟s10世界賽討論區 (634)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
無好ge caller,唔知係咪新人唔敢call
我上面都有講 除咗個人能力之外
呢代韓仔紀律性差+逆風亂打
中資公司睬你都有味啦 lck年年冠軍既時候唔加名額 lpl拎兩年冠軍就加名額 大家知咩料啦
講到口臭 名額就年年一樣 係LMS同東南亞合併先吉左兩個位
早兩年邊有多2個派畀lck
係Lms+泰國減咗2個位先突咗出嚟
派位唔通睇歷史,唔睇最近成績咩
LPL同LEC近兩年的確好過LCK好多
CLS位同賽制任你改既姐 LMS轉PCS咪又係因為成績唔好cut名額 咁LCK成績好果陣又唔見佢會改
以前LCK好嗰陣咪排seed1,唔洗打playin,有3個seed
以前想發大嚟搞咪派多啲畀外卡
而家市場收縮咪集中翻啲大region
今屆現實證明3 個seeds已經夠
又低汁又尷尬
韓仔獨大個嗰時都知三隊就夠喇
如果最終結局係G2親手送SN上去再係決賽比番SN 3:0 就真係on9
18年FNC翻版
NA果邊會唔會條氣順返曬
今年四強都已經上年翻版
LPL#1 VS LPL#3
LCK#1 VS LEC#1
點都唔會啦
Eu1,2seed一個入4個一個同到lpl seed 1打到bo5
NA 1 seed 0:6
點都會失望
G2玩野陰TL,輸俾SN等TL連加賽既機會都冇
跟手結果就係俾親手送上去既SN收皮
決賽都係輸的話證明唔係G2做鳩TL喇
今年啲na隊真係唔差
Tsm除外
唔知caps可唔可以帽子戲法
最差今年喎 之前年年有c9頂住 唔知點解都碌到入8強
不過c9舊年都爆炸埋
根本無咩所謂賽區特點可言
上年同下年fnc已經同g2好似lpl咁狂打
無錯睇落好似好多失誤互相犯錯
但人地遭遇戰咁勁就係咁樣練返嚟
Lpl g2 fnc打法無錯係high risk high return
但因為人地練得多 咁risk咪可以慢慢降低
而且lck以前打團一啲都唔廢
依個先係重點所在 正因為打團贏先做到之後嘅運營
好似skt 10k逆轉edg咁 人地係靠運營逆轉咩
咪一樣係打團逆轉
不過人地運營嘅點係等巴龍就重生先同你打
如果巴龍未重生 就算打贏團無巴龍都係無用
所以歸根究底都係打團勁嘅永遠可以掌握主動權可以選擇點樣運營
得運營勁但打團廢可以點樣贏
以前就話可以恰其他隊運營差剩係識無腦打架姐
比doinb納帝打爆
SN好似話同DWG一樣係scrim無敵咁制
第6場擺明9pick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞