[LoL] 英雄聯盟s10世界賽討論區 (634)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
想知如果lck入到決賽係咪下年就4隊入WC
佢今年都叫半隊明星隊 比g2打到無得還手咁
T1係bo5之鬼既前提係要有bang同wolf

憑teddy effort兩個垃圾點做bo5之鬼
聽講khan起 skt唔比講粗口 講粗口要罰錢
而家去左fpx瘋狂同gimgoon一齊c8 拍枱 打鍵盤
d 分點計
NA 幾時比番個位出黎
年年都係任riot up架咋
況且今年eu粒4#seed咁既表現,之後會唔會繼續俾同一區4隊入圍都成問題
咁本身韓國都極論資排輩嘅
大少少都要叫人大佬
上面吹到如果DWG今年拎唔到 LCK未來十年都拎唔到
都唔使十年時間LPL同EU都已經可以超越韓仔
打機嚟嘢 你估真係職業運動咩 要用十年時間嚟追趕
仲要隻GAME仲玩唔玩到下個十年都難講
唔知係咪old new
t1簽咗Tyler1
應該都係world+msi成績計
msi上年lec
world lpl
NA有錢有人睇唔會減位
D人講到拳頭咁憎韓仔
如果DWG今年拎到
下年會唔會又冇咗#4呢樣嘢
同職業運動最大既差別係
電競個遊戲環境/meta會因為個遊戲公司既抉策而有重大改變,但職業運動唔會
如果真係有心,我相信riot係可以憑佢一己之力,將個比賽版本改到某個地區甚至細到某個隊伍有優勢
S7之後削曬視野
LCK咪乜都無贏過
職業運動大把
F1改車架 胎 engine
籃球 進攻有利區 3分線遠近 防守3秒
運動本身好多野都改過
你話冇打機改咁快就真嘅
仲有國內好多痴線fans
輸一場好似要班pro冚家產咁
然後期望又高 逼你下下入到worlds就要你拎champ咁
然後下一年又只留一兩個 其他三四個位連教練又重新組過
成個春季賽又要拎黎磨合搵默契
之前條geng條生活片係鏡頭面前都明恰新仔
想像唔到鏡頭後會點
咁直播唔俾講粗口 教壞細路都幾正常嘅
支那人直播把口真係爛
都唔做正經嘢
但今年無左kkoma就好似任講咁
teddy日日鳩講holy shit what the fuck
Bo5之鬼 (0-3 GEN)
LCK係廢咗但都唔洗講到咁盡
依個好笑
改既幅度同頻繁度係其一啦,加上,我相信職業運動改規則冇電競而家咁容易
亦即係電競改META個限制太少,全憑riot決定
而家剩係睇s10同s11個變化,都嚇死你

扯遠啲咁講,要將電競提升到職業運動/奧運咁既級數,至少個比賽規則/meta要受到第三方監視,整個xx聯盟出來全世界一齊傾之類,唔係由得riot自把自為點改就點改,但咁樣又會產生其他問題,遊戲市場衝突之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞