[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (33) 我認為F覺先係世界上最強既覺

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
智天使算唔算
智天使算唔算
豆係指機關槍
想訂做大掣,改掣請tg

https://t.me/HKArcadeCustom

阻到大家唔好意思

我成日炸自己友
我建議同街外人打一對一,比較睇到技術分野
一味打電腦冇用,始終要對人,最好就係online 打唔同人
我意思係打街場冇固定隊友傾住好難知有咩位做得唔夠好
睇replay 都ok , 有固定拍檔真係幾難
我建議同街外人打一對一,比較睇到技術分野

一打一學唔到D咩 你直接睇都內某所咪仲好
一打一點會學唔到
無得賴隊友 一切都係自己問題
單可以集中觀察對手
一打一鬥後手練到D咩
練雪崩瘋狂守屍
練先手 2v2唔識先手 隊友一劣就唔識反cup
下下等後手 隊友唔夠勁只會爆炸 除非你比曬佢爆
咪係,我之前同人1 on 1 打過好多年,2 vs 2 係完全兩回輸,剩係要留意局勢,體力調整,夾L 都已經係 1 on 1 完全冇
打錯字,係「兩回事」
新手淨係識龜係大機後面 劣勢又唔識上前吸lock 一上前就爆得快過大機
等隊友carry係幾爽 基本隻揪能力都無
1v1係比你學點用部機入對面
唔使咁反感喎
當然你真金白銀咁拉打就係另一回事
1 on 1我覺得可以練到基本反應 就好似女進招橫ac你無反應擋既話好容易食 或者更明顯既招就係蒙特羅個橫ab

1 on 1個人都覺得有野係練到 至少你partner幫唔到你既時間你真係可以靠自己 下下靠partner幫手既話就會成日出現partner渣少少就企左係度 除非你成日都有固定partner
雨宮有時step L字除咗甩誘導同等對面冇氣落地仲有冇實際用途
1 on 1會越練越死衝爛撞
新手最應該練係點走佬
有咩係1v1先練到而2v2個陣練唔到
被守屍但無隊友?
我覺得完全新手玩太多1v1會壞手
你1v1一定連套最高傷嘅combo
但係2v2都用嗰啲combo只會俾人反擊到仆街
盾can係部分機體先做到?唔係好明個原理
有Assist落地咪做到
咁係心態問題 單挑想鳩打由得佢

1v1無外力影響 點樣入人就係技術分野 要比壓力人 打到人地埋牆角就無得拉

2v2高手大機個個都先手吸lock之餘 仲可以保護隊友避免2v1 你無比壓力人 人地就走去圍你隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞