[男人的浪漫] (27) Nokia Connecting People 白卡任何淫與狗不得

913 回覆
8 Like 8 Dislike
3.4 同5.3 差唔多性能,
隻U 係5.3 80%, 但比5.3 省電。

但上到5.4 有48MP, 3.4 得13MP. 3.4 1200 蚊算唔錯
3.4衰RAM得3GB
對用開SD6差唔多所有機都gurantee有4GB以上嘅user嚟講就真係窄駛
Nokia 贏在升級速度
高通690 岩岩先開始出貨。
HTC 後續升級一定無Nokia 咁好
幾時先有新flagship?
用緊 5.4非常滿意
但佢無磁力感應你裝指南針會用唔到
5.4好似無AC wifi
我可以好肯定話你知香港搞5g笑話黎
第1根本無咁多有錢老願意全面投資,第2 5g訊號穿透力比2.4差極遠
如果你唔太追求速度無論手機/家用設備盡量唔洗用5g
訊號佢要直對先快,所以班專家講到明最快要到6g先有高速+穩定穿牆
而實際上香港咩春G都好,世界排名訊號係差唔到包緊尾

講反部機我自己同家人直接出左2部,藍,紫色 用落真係滿意(音效播野又清又夠大聲),至於影相都無咩強求啦呢個價對得起部機
咁你又錯啦 2022發佈 起碼等到2023
唔係好信你地咁有耐性
等到佢出8.5
5GHz wifi 好重要喎
2.4干擾大到企係 router 隔離都未必夠 100Mbps
你要咁睇,人人5g既時候你就唔會覺得快左
好耐之前d人講既交通系統
同一條路咁多人用除反開咪即係慢左
而且香港d網絡永遠唔足嫁
你係咪撈亂咗 Wi-Fi 同數據
數據都死 技術未成熟香港班商家佬又縮皮咁搞 點會快
無搞亂,幾時你睇新聞香港有人大量搞5g發射站
4g都未回本
我係講緊 5G Wi-Fi router 喎 大把人屋企用埋 mesh
你係講得啱,
但再上樓講緊 5Ghz AC wifi, 唔係5G (的確2 個好易混亂, 但2 樣係完全唔同既野)

但我覺得 5.4 冇 ac wifi 都接受到既, 信仰補救(反正平時睇戲都用 taplet 睇)
上面我講左5g訊號完全係弱爆
穿牆能力極弱
你要玩等6g,你只要一對唔正就會跌速度
mesh?你係驚既不如個人行埋去個router到咪解決左
無線技術除非軍用級數,唔係既話發下夢好啦,晒錢only
想問藍芽見唔見到有aptx HD?
低階機配高級野,想太多了
唔洗理有無AC/數據/wifi,係現今香港黎講呢d技術係建基於足夠發射站
原本個訊號設計經差,到左香港地仲要比唔足
真心唔會建議你地重金特登出部5g產品去配所謂高速網絡
同埋網絡係未來10年會飽和,只會越用越慢/限速
呢d全世界暫時無技術解決,光纖之父最多都係玩到光變彩虹到宜家仲未有2.0版,所以所謂無線訊號只係比你地打下飛機嫁
ac wifi 快好多
WiFi嘅5GHz 802.11ac呀
唔係講個公仔箱成日播嗰個所謂5G呀
我都睇到R哂頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞