[男人的浪漫] (27) Nokia Connecting People 白卡任何淫與狗不得

911 回覆
8 Like 8 Dislike
5.3 相機 同叉電。。。係接受吾到
千幾蚊係咁上下,叉電有乜問題?
慢過萬金油
下一批新機會有18W
我部nokia 8呢排都開始唔夠位同開始低電量熄機, 都諗緊買唔買8.3好
ching最後點抉擇?
我無試過低電量熄機
所以執左執部電話啲相走頂住先
不過容易爆位有啲煩
打算睇下頂唔頂到下年佢出8XX嘅機
問過啲朋友都覺得為左ROM多64GB買部效能差唔多嘅機唔抵
有冇巴打等7.3?
大家覺得呢部機點?

有冇人知香港會唔會有6300 4G?
未必,Nokia 8000 4G 機會大
HMD 迎合中國監控需要 Nokia 新機一鍵掃健康碼
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4529/217360/1/
好彩只係內地版
批舊機release咗kernel source code
HMD係咪諗住EoS之前淨係出security patch update, 用家想用Android 11要靠aftermarket rom

兩部後備機5.1+ 4.2寫ROM都寫死
用過前一代7.2唔錯
6.2即係邊部?新機嚟?
希望香港繼續用返國際版
唔係真係唔使買

BTW任何人你出返去啦,呢度唔歡迎你
我部後備5.1+ android 10 latest patch
用MTK6771 一樣3GB都未lag
S460點會lag
如果我無記錯既話

2系通常係4G chipset俾功能手機行KaiOS
得兩粒細核,過幾多代都係功能機SoC
你應該唔會觸及到佢

4系就新出入門機標配,正常第二個digit分代,我記得最新S460對比上代都有幾成效能提升,應該夠輕量遊戲一兩年既

6系就中階機主流SoC,7系出現之後食唔到咁多上代8系下放既黑科技,亦都俾7系搞到命名亂左

7系宜家就S730G,S765G,S768G用緊喺中到中高階咁上下既機,聽聞黎緊2021既7系大提升可能追到S855。

8系你都知係旗艦SoC,新一代個no就大左。S835大概仲可以同宜家既S765同水平,每代提升都係兩三成,不過基本上S845之後既都夠曬打機
S845抵唔抵換都價錢因素
但係最近HMD open source埋9既kernel
似係俾用家寫aftermarket rom上android 11
唔知會唔會2021快手出埋新9就End Of Support
只係代連登開po,唔係你自己私group
你唔歡迎我,就唔好代表晒所有人去講
健康碼單野你有乜睇法?
唔該巴打
一於等佢
希望快啲出
Nokia 8.3 Smartone 網店賣 $3898
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4529/217368/1/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞