專為全港知名日語達人Kiri老師粉絲而設既くたばれ教室上線啦

584 回覆
48 Like 14 Dislike
知有呢條友存在好耐但係而家先知佢咁流
真心講日文程度我覺得周庭都好佢幾皮
+1!
周庭日文好Kiri好多
起碼周庭係不斷進步緊
我估⋯
條友啲日文最長真係唔過一句 冇信心先至會寫得咁短
佢日文能力仲未能夠表達到複雜語意
相比之下周庭個啲文長到仆街
叫周庭讀好啲日文先再拎出來講啦。
講真呢個圈子好多叻既人係到點解成日都要搵來搵去個幾個人比??
因為我唔撚係呢個圈子
日圈真係叻既既通常都比較低調
真係做專業CI 同SI 既高手
行外人連名都可能唔知
而家叫做名牌讀過垃圾Taught Programme 都叫專家
專家食屎啦
唔係咁搏出位點欺世盜名

腦師前排先為周庭護航,
話香港冇幾多人好似佢咁日文咁叻講政治,
佢真係當係幕後做翻譯個班人死架喎。
佢試過FB pm我笑佢當時條仔(條仔當時係我朋友)打邊爐分唔到邊罐係coke邊罐係coke zero
當時心諗明知人地眼唔好分唔到紅黑就唔好笑人啦,自此我就對佢有戒心
不過去到而家條仔同佢我都係互block晒,冇眼睇囉
btw,真係想像唔到我條女直接pm我朋友笑鳩我殘障係咩玩法黎
我都講得出係眼唔好既,知既應該都知嫁啦
盲⋯⋯
佢啲狗公覺得佢人美心善先真係殘障
果然佢真係相識滿天下既人黎
推一下
條仔咩様?
睇條仔個blog話有件家庭大事發生左,
之後好似有抑鬱症然後瘦左廿磅
我估佢都係受害人嚟

(利申:其實我唔識佢哋但我個fd識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞