專為全港知名日語達人Kiri老師粉絲而設既くたばれ教室上線啦

584 回覆
48 Like 14 Dislike
睇返你呢張cap圖,出post人話老屍家人已經交俾律師處理,按照呢個提示,應該係師公嘅所為,始終師公係退休高官,大把退休金,可以用嚟打官司之用(誹謗官司冇得申請法援,擺明係燒銀紙嘅遊戲),之不過...
講開誹謗律師信,我記得喺舊登曾經有一位綽號叫律師信魔人嘅時事評論員,發完律師信之後似乎冇咗下文,我反而覺得老屍都係同一個case喎
冇新料...
莫非赤口先至嚟料?
Ok架,耐一耐都得!!
我都想...
喂正呀!!支持支持!!
人日都過咗幾日,仲未爆得料?
KIRI既日文真係幾廢下
點樣先呃到個日文碩士番黎

呀「キリ日文碩士」,洗唔洗我教番你日文轉頭?
老實講,中大日研呢幾年弱雞咗好多,
基本上你夠佢要求學歷就入得,
更何況係中大歷史系出身既切你老師?
我覺得根本就要改下個門檻
要N1合格先讀得日研系
(指日研學士)
依家入面個門檻畢業出來都唔駛N1啦。
重有入面啲師資,衰啲講句都係膠膠地。

切你有一級既,但N1/一級好話唔好聽都係操paper操返來架啦。
一開口寫文就知咩事

D 文法連N4都不如日文教育碩士
我自學都勁過你
池美麗呢d業餘人士,不值一提

用埋晒d大陸書教人日文好得去邊?
呢邊又靜咗一排,但係見到切你老屍喺ig/fb出post好似都仲咁意氣風發,似乎已經冇乜事咁,莫非佢嘅醜聞已經爆得七七八八,再冇新料?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞