lunch 哥赴警總遞信

269 回覆
63 Like 586 Dislike
人稱「lunch 哥」的中學生 David,今日下午 1 時 30分到灣仔警察總部遞交請願信,向警務處處長鄧炳強表達對社會事件的關注,包括警方在 7.21、8.31 等日子執法不公,以及質疑警方未有協助 12 港人和打壓新聞自由等。
他要求與鄧炳強公開對話,「希望呢啲事唔會再發生,警方應該向香港人道歉。」他坦言知道與鄧炳強對話機會很低,也願意試一試,向警方表達香港人的聲音。
David 發言期間,過去曾一同參與「和你 lunch」的中學生 Henry 突然出現,要求 David 回應外間批評他們曾在周梓樂祭壇上「玩可樂」一事,David 指當日打瀉可樂的不是自己,「唔應該由我去道歉。」
在附近戒備的警民關係科警員在二人發言時,曾帶 Henry 到旁邊問話。David 完成請願行動後,二人分別離去。David 表示過去二人曾進行「和你 lunch」等行動,如今已因為「理念不同」停止合作。

睇睇下佢個樣好似...
金木研......
佢玩緊14年雨傘果種做法
自己成為和理非大台之餘打壓緊其他抗爭方式
點解黑驚會收信
著到去投考黑警咁
上位,拎光環,屌勇武,唔啱聽嘅說話就屈人分化五毛狗
記唔記14年雨傘
大台就係主動篤人出去果個
呢個lunch哥遲早都會做到呢步, 只要有機會篤的話
可以大條道理話你唔用爆加味同你傾

lunch仔fans又要打飛機喇
隔幾日搞一搞19活動打一次會唔會虧
仲要"唔係由我道歉"
全能嘅連登仔起到條撚樣底未
膠化成場運動
做埋啲on9 嘢搏出位
佢繼續on9 由佢
唔好吹奏呢條友做代表/做KOL 就ok
竟然有人出黎接信 , 感覺好 PR
遞信笑撚死抗爭喎
一個人做大台
佢都可以日日不停上報就知接近尾聲
不能同意更多
完啦好嗎
佢做嘅嘢我哋唔認同但唔需要屌
至少佢係黃營
我覺得咁屌佢好似違反左唔割嘅原則
又撚狗
人地大把信徒
嘆住冷氣講依番說話覺唔覺得醜
依家情況就係蜀中無大將 所有人都有份造成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞