中同濫用公屋,應唔應該舉報?

158 回覆
437 Like 15 Dislike
記住報埋稅局
記住報埋稅局

海外租金都要交稅?
如果以海外物業計 識人就算大陸有樓都查唔到 有好多人根本係向大陸自己起樓 冇國土局登記同房產證 純粹村委登記
唔舉報 正仆街 杜絕濫用香港人資源
做到成隻狗咁 先得雞水 死草爛草都上唔到樓

如果以海外物業計 識人就算大陸有樓都查唔到 有好多人根本係向大陸自己起樓 冇國土局登記同房產證 純粹村委登記

根本就唔會查 除非有人舉報
房處資格審查係你講 我就信 而唔會主動求證係咪真
報呀

做樓主朋友真係好撚慘
報啦
大撚把依啲
我EX都係大陸落黎讀書
本身係九龍有私樓
自己同老母住公屋,為左近番學
但佢老母成日番大陸
(因為佢大陸老母有兩層樓揸手)
所以以前可以成日上去到屌系
是咁的,個中同住緊個五至七人單位,佢地屋企係大陸有樓收租。中學時期落黎香港,報稱父母、家姐一家、計埋佢總共六人。房署批大房戶比佢地。但其實其餘佢父母長期係大陸,佢家姐一家已經搬去第二度好多年。

幾年前佢結婚,生埋個仔。然後將其中一間大房改建做BB房,一間改做書房,一家成日去旅行放閃,最近重買埋車(睇到我地成班人好酸 )。

我地成班中同人工高佢一大截,連開放式都買唔起。起幾多樓都無用,啲資源就係咁比呢班人搶哂
支持告鳩佢
是咁的,個中同住緊個五至七人單位,佢地屋企係大陸有樓收租。中學時期落黎香港,報稱父母、家姐一家、計埋佢總共六人。房署批大房戶比佢地。但其實其餘佢父母長期係大陸,佢家姐一家已經搬去第二度好多年。

幾年前佢結婚,生埋個仔。然後將其中一間大房改建做BB房,一間改做書房,一家成日去旅行放閃,最近重買埋車(睇到我地成班人好酸 )。

我地成班中同人工高佢一大截,連開放式都買唔起。起幾多樓都無用,啲資源就係咁比呢班人搶哂

中乜撚野同呀 好撚難聽呀
痴撚線 咁都唔告?
如果報左冇跟進打1823投訴
試過最後有覆,不過唔好比佢hea你
同佢講會再投訴,班廢柴先會跟
做好市民,舉報罪案
報啦仲等
報串啦
唔係朋友就唔洗諗啦
你有冇樓先 冇你又要申請公屋 佢就係你其中一個障礙

不過我支持樓豬報警

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞