中同濫用公屋,應唔應該舉報?

158 回覆
437 Like 15 Dislike
我都有個同學係報4-5人單位但係得一兩個人住
其中返哂上大陸開鋪
條撚樣差我3皮野唔還我都好想整獲金佢嘆
但係唔知實際門牌號

問佢地址 話寄postcard

個個唔知 得樓主知
仲要佢拎完地址就比人報串
實知係樓主做啦

都話唔洗知地址

如果間公屋已經係比樓主個朋友買左,話比房署知又點?

果區無得買架,佢搬入去既時候董生腳已毁

咁報啦
利申 同樓主朋友差唔多 但間公屋已經買左
我都有個同學係報4-5人單位但係得一兩個人住
其中返哂上大陸開鋪
條撚樣差我3皮野唔還我都好想整獲金佢嘆
但係唔知實際門牌號

問佢地址 話寄postcard

個個唔知 得樓主知
仲要佢拎完地址就比人報串
實知係樓主做啦

都話唔洗知地址

全名電話我都有,但身份證有困難
一定要告啦屌
唔報正契弟
中同你老母
用字愈黎愈mk
告啦
告唔告得入先, 海外物業好似唔計
父母係長期住大陸, 但佢話有間唔返去住又點?
家姐搬左, 都係同上理由,結左婚最多除名
反正樓主同學生多左件
入息資產唔過 (最多雙倍租), 其實好難做到佢
中你老母同
唉,諗返起啲中學同學個個住大屋,一到十八歲都話去申請咗公屋先
反正樓主同學生多左件

告左先算
難捉唔洗做啊
貪污難捉咪都係要盡力監察
反正樓主同學生多左件

海外/國內物業一樣計 如果佢上樓資產審查個刻擁有但冇報即收番間屋
長期住大陸即係冇住屋需要 又ko
必定要報
快d 舉報
支持舉報
反正樓主同學生多左件

海外/國內物業一樣計 如果佢上樓資產審查個刻擁有但冇報即收番間屋
長期住大陸即係冇住屋需要 又ko

原來係咁, 咁就唔好等下個禮拜
房署唔理
試下報傳媒囉
and 申訴專員

申訴專員公署
審計署
立法會
房屋署署長
行政長官

五管齊下
房署唔理
試下報傳媒囉
and 申訴專員

申訴專員公署
審計署
立法會
房屋署署長
行政長官

五管齊下

其實有合理舉報親就一定會查
當然郁唔郁到佢都係講證據 有時證據不足冇行動市民咪會覺得冇理到
等咩 即報啦
房署唔理
試下報傳媒囉
and 申訴專員

申訴專員公署
審計署
立法會
房屋署署長
行政長官

五管齊下

我架車上次比佗地搞,有埋cam黑警都愛理不理 ,然後我同佢講會將段片寄毒果,反映香港治安 ,班人態度即變,第三日即拉到人
冇用架,生埋仔房署知道咪最多叫佢交多D租
支持
天水圍10個有6-7個都大陸屋企有錢收緊租,以前讀中學果陣遇到最多,個個都有錢買車去旅行,睇到都眼火爆
天水圍10個有6-7個都大陸屋企有錢收緊租,以前讀中學果陣遇到最多,個個都有錢買車去旅行,睇到都眼火爆

舉報等邨主任查啦
告發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞