中同濫用公屋,應唔應該舉報?

158 回覆
437 Like 15 Dislike
告鳭佢啦
我都有個同學係報4-5人單位但係得一兩個人住
其中返哂上大陸開鋪
條撚樣差我3皮野唔還我都好想整獲金佢嘆
但係唔知實際門牌號

知佢名同身份證就得
淨名都應該ok
其中返哂上大陸開鋪
但係唔知實際門牌號

問佢地址 話寄postcard
識著樓主依種朋友真係慘

不過條友濫用公屋又周圍講 又曬命又真係抵死 告啦

條友係抵死,但係樓主以朋友角度嚟講都係仆街一隻

就係咁喇 我地成班講就大大聲,做就
是咁的,個中同住緊個五至七人單位,佢地屋企係大陸有樓收租。中學時期落黎香港,報稱父母、家姐一家、計埋佢總共六人。房署批大房戶比佢地。但其實其餘佢父母長期係大陸,佢家姐一家已經搬去第二度好多年。

幾年前佢結婚,生埋個仔。然後將其中一間大房改建做BB房,一間改做書房,一家成日去旅行放閃,最近重買埋車(睇到我地成班人好酸 )。

我地成班中同人工高佢一大截,連開放式都買唔起。起幾多樓都無用,啲資源就係咁比呢班人搶哂

想問佢地係咪岩岩上樓

好耐架喇,差不多十年,係呢一兩年見佢改建,打聽一下就知長期得兩大一小,聽講佢勸(迫)老豆老母番大陸住
是咁的,個中同住緊個五至七人單位,佢地屋企係大陸有樓收租。中學時期落黎香港,報稱父母、家姐一家、計埋佢總共六人。房署批大房戶比佢地。但其實其餘佢父母長期係大陸,佢家姐一家已經搬去第二度好多年。

幾年前佢結婚,生埋個仔。然後將其中一間大房改建做BB房,一間改做書房,一家成日去旅行放閃,最近重買埋車(睇到我地成班人好酸 )。

我地成班中同人工高佢一大截,連開放式都買唔起。起幾多樓都無用,啲資源就係咁比呢班人搶哂

想問佢地係咪岩岩上樓

好耐架喇,差不多十年,係呢一兩年見佢改建,打聽一下就知長期得兩大一小,聽講佢勸(迫)老豆老母番大陸住

ic 咁耐應該個file會落番邨處理
應該告得入 放心舉報啦
樓主淨係話中同。邊有講話係朋友
支持舉報

唔撚係朋友黎
假膠偽善耶撚黎,連登公敵
舉報佢啦
收佢皮
中同?乜撚嘢嚟
樓主你報要報多幾次,我舉報咗兩三單啲户主分租俾大陸學生,但係房署都冇搞佢哋

咁嚴重都唔理 ,send比毒果幫手跟得唔得?
樓主揾佢係咪?

原來係雷神
仲等乜嘢? 拿拿聲啦
濫用公屋同綜援
一率舉報 一鑊剷起個竇
樓主你報要報多幾次,我舉報咗兩三單啲户主分租俾大陸學生,但係房署都冇搞佢哋

咁嚴重都唔理 ,send比毒果幫手跟得唔得?

啱啊 推上報
政府唔見新聞都唔撚修改政策架
踢走公屋霸王啦
如果間公屋已經係比樓主個朋友買左,話比房署知又點?
舉唔舉報仲要問, 抵你一世上唔到樓
房署唔理
試下報傳媒囉
and 申訴專員
如果間公屋已經係比樓主個朋友買左,話比房署知又點?

果區無得買架,佢搬入去既時候董生腳已毁
其中返哂上大陸開鋪
但係唔知實際門牌號

個個唔知 得樓主知
仲要佢拎完地址就比人報串
實知係樓主做啦

其中返哂上大陸開鋪
但係唔知實際門牌號

個個唔知 得樓主知
仲要佢拎完地址就比人報串
實知係樓主做啦

都話唔洗知地址
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞