中同濫用公屋,應唔應該舉報?

158 回覆
437 Like 15 Dislike
是咁的,個中同住緊個五至七人單位,佢地屋企係大陸有樓收租。中學時期落黎香港,報稱父母、家姐一家、計埋佢總共六人。房署批大房戶比佢地。但其實其餘佢父母長期係大陸,佢家姐一家已經搬去第二度好多年。

幾年前佢結婚,生埋個仔。然後將其中一間大房改建做BB房,一間改做書房,一家成日去旅行放閃,最近重買埋車(睇到我地成班人好酸 )。

我地成班中同人工高佢一大截,連開放式都買唔起。起幾多樓都無用,啲資源就係咁比呢班人搶哂
告9佢啦
如果佢重住緊你報都無用
房署有幾可清人走 除非你分租 空置
樓主揾佢係咪?

識著樓主依種朋友真係慘

不過條友濫用公屋又周圍講 又曬命又真係抵死 告啦

條友係抵死,但係樓主以朋友角度嚟講都係仆街一隻
識著樓主依種朋友真係慘

不過條友濫用公屋又周圍講 又曬命又真係抵死 告啦

條友係抵死,但係樓主以朋友角度嚟講都係仆街一隻

邊隻家有講樓主同條仆街係朋友
樓主你報要報多幾次,我舉報咗兩三單啲户主分租俾大陸學生,但係房署都冇搞佢哋
樓主你報要報多幾次,我舉報咗兩三單啲户主分租俾大陸學生,但係房署都冇搞佢哋

你幾時舉報架 要查隨時查半年
支持 伸張正義
是咁的,個中同住緊個五至七人單位,佢地屋企係大陸有樓收租。中學時期落黎香港,報稱父母、家姐一家、計埋佢總共六人。房署批大房戶比佢地。但其實其餘佢父母長期係大陸,佢家姐一家已經搬去第二度好多年。

幾年前佢結婚,生埋個仔。然後將其中一間大房改建做BB房,一間改做書房,一家成日去旅行放閃,最近重買埋車(睇到我地成班人好酸 )。

我地成班中同人工高佢一大截,連開放式都買唔起。起幾多樓都無用,啲資源就係咁比呢班人搶哂

想問佢地係咪岩岩上樓
樓主冇朋友
人人有責
以法治蝗
推啦
報警
睇樓豬同佢fd ng fd la
咁撚樣都唔告,佢老婆你有份屌?
如果淨係酸既話就由佢啦
但如果佢成撚日 撚你地狗 又話鳩你地買唔起樓就直接舉報啦
房署查唔到佢大陸有無樓
我都有個同學係報4-5人單位但係得一兩個人住
其中返哂上大陸開鋪
條撚樣差我3皮野唔還我都好想整獲金佢嘆
但係唔知實際門牌號
房署查唔到佢大陸有無樓

查到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞