兇案黎講,其實係香港有無可能做到完美犯罪?

167 回覆
13 Like 8 Dislike
行動黎講,香港周圍都有Cam,
兇手同死者通過電話/電腦約出黎都會Check到,
兇案完成後仲要完全處理,

好似好高難度。
其實係香港有無可能做到完美犯罪?
好似南丫島果單浮屍, 仲未搵到兇手
究竟兇手係點掩人耳目
定係本身係無差別架?

不過又唔似, 個死者無lala 點會去南丫島
求其行一行山,再係山上易容換裝,個cam已經跟蹤唔到你

因為你一入左個郊野公園範圍,你就有每一秒成萬幾個possible exits,人眼無可能mon得哂,computer recognition認唔到易容換裝左既你

新假期。。。
求其行一行山,再係山上易容換裝,個cam已經跟蹤唔到你

因為你一入左個郊野公園範圍,你就有每一秒成萬幾個possible exits,人眼無可能mon得哂,computer recognition認唔到易容換裝左既你

咁一定要無差別先得?
有特定對象呢?
如果講處理屍體,一係去溶左佢,一係郊野公園全套
如果講處理屍體,一係去溶左佢,一係郊野公園全套

郊野公園真係罪惡既溫床

亦都係義士避開警察追蹤既唯一地方

重有班做世界嘅ii
完美犯罪你都唔會知,無報導
好驚 樓主你問呢啲做咩
驚而報
梁振英
你睇團地波咪知,佢做完你有辦法告佢咩
完美犯罪的條件就係成為高官,做咩都得
屍體處理易搞
煩就煩在點搞掂條友
邊個地方殺
點避過d cam
唔比人知真兇同受害人去過邊到
睇你咩性質既犯罪
走甩既難度都唔同
籠統黎講 最基本既 :偷<殺<搶<姦
完美犯罪既偷野就日日都發生緊架啦
仲有電子/金融果d 如果該領域既技能好勁咪大機會完美犯罪
深夜唔跟交通燈過馬路冇人捉到
不安
其實係山上無差別殺獨自行山客已經好難
無動機無人證

利申玩緊GTA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞