我係咪中左保險陷阱?

113 回覆
2 Like 1 Dislike
戈你老母 咁都無人屌

正字係邊個?真心唔識 果?
可以取消
就算批埋單都有21日冷靜期
咩歷史要加1倍咁?

Cancer 但佢仲未比張真正既保單我

我可以點做?

同agent講取消

不過你簽單錢有冇透露呢個家族史比佢知先

一見面就講 但佢冇提過有機會加價

咁就取消啦 條agent都on99

其實我覺得佢有心「裝」我

因為佢不停吹我交錢

交完錢 就即刻打黎話要加價

e個好typical agent closing手法

先前都遇過e類agent , 只催交保費, 係咁夾

結果退單玩左勁耐, 寫左幾次email去公司cs
開頭cs hea 9 我

最後暗示話希望公司內部解決 before escalate去 relevant authority

先揾個高grade少少既cs direct follow up

建議即刻揾cs傾傾先
取消左先
可以取消
咩歷史要加1倍咁?

我可以點做?

同agent講取消

因為佢不停吹我交錢

最後暗示話希望公司內部解決 before escalate去 relevant authority

先揾個高grade少少既cs direct follow up

建議即刻揾cs傾傾先

好仆街 幾日都冇過我諗成點

保費就識吹我交
可以取消
咩歷史要加1倍咁?

我可以點做?

同agent講取消

因為佢不停吹我交錢

建議即刻揾cs傾傾先

保費就識吹我交

你簽份保單都唔係果個價錢梗係取消啦
佢單方面加價唔使再簽野
拿拿淋冷靜期內取消佢
再同cs投訴個agent
Cancel plz. 佢心地唔好,之後你要claim 都會煩麻
同埋份單未必真正岩你需要
冷靜期內取消啦

邊間保險公司?
Underwriting 要加loading??

唔要就直接冷靜期cut單就得
冷靜期內可以無理由地隨時Cancel 啦
個agent 唔肯幫你就直接搵佢老世/證監啦
我估個agent應該你局你比咗錢先 就算你之後彈佢單佢都刷到營業額 係無你份傭啫

同agent講取消

因為佢不停吹我交錢

建議即刻揾cs傾傾先

保費就識吹我交

佢單方面加價唔使再簽野
拿拿淋冷靜期內取消佢

取得就應該會 但覺得有小小對唔住個agent

因為係朋友介紹 佢全家都用佢

佢冇聯絡過我要加簽d咩

投訴就應該唔會 阻人搵食
我估個agent應該你局你比咗錢先 就算你之後彈佢單佢都刷到營業額 係無你份傭啫

原來係咁嫁 彈左單佢都刷到數據

咁會唔會整花佢record ?
冷靜期內取消啦

邊間保險公司?

友記
家族病史唔係你既個人病歷喎

佢點解會知?

可唔可以話係家人私隱唔講/唔知?

佢點解會知?

問過其他公司 話如果有心隱瞞 到時cam錢 有機會唔批

佢點解會知?

問過其他公司 話如果有心隱瞞 到時cam錢 有機會唔批

家人有病唔同你講其實好合理喎
老人家隨時6-7個病
戈你老母 咁都無人屌

快啲上公司cut單啦
btw戈你老母 5p
戈你老母 咁都無人屌

快啲上公司cut單啦
btw戈你老母 5p

可唔可以教我正字

原來係咁嫁 彈左單佢都刷到數據

咁會唔會整花佢record ?

冇架,你21日內cut番,佢會扣番個營業額,一加一減變番0 , 同埋如果保險公司要加你loading (保費), 都要你簽名話接受再補番差額,如果冇簽名確認都係會退番支票比你,不過如果你唔想煩就盡快同agent講唔要 (如果你信佢的話) /上cs cut左佢,我建議後者

同agent講取消

因為佢不停吹我交錢

建議即刻揾cs傾傾先

保費就識吹我交

佢單方面加價唔使再簽野
拿拿淋冷靜期內取消佢

取得就應該會 但覺得有小小對唔住個agent

因為係朋友介紹 佢全家都用佢

佢冇聯絡過我要加簽d咩

投訴就應該唔會 阻人搵食

搵CS cut 單啦,你話唔想through agent cut 佢地會明
但最好有時間呢,d form 直接交入去CS 度

寄黎寄去又係哂時間,問到篤點cut 最快,話唔想搞大件事佢應該明
可以取消 有冷靜期
下次出左報價 核保完先比錢啦
因為未核保前 其實agent 都唔知個結果
所以無話呃你 只係佢估你唔到會加保費
正常2個直屬關係先會有問題

利申:A記Agent
冇架喇
agent唔老實都做唔長
遲早孤兒單
agent你或受益人第日claim野時都會搵佢,唔老實就免喇
唔要咪cancel,佢改你價你唔同意張單出唔到,上面班友又保監又投訴咁嚇死人
可以取消 有冷靜期

Thx巴打 佢係咁吹我交 心急就交左

星期二交申請 星期四比錢 星期五打黎話岩岩審核完要加錢

好似有小小相關性咁 個人覺得就
可以取消 有冷靜期

自己利益擺係顧客前同埋唔老實就一定
underwrting都未搞,交咩保費先?
我未試過拎quotation要比左錢先,麻煩告之邊間保險公司會咁做
可以取消 有冷靜期

Thx巴打 佢係咁吹我交 心急就交左

星期二交申請 星期四比錢 星期五打黎話岩岩審核完要加錢

好似有小小相關性咁 個人覺得就

因為25號前? 因為25號出糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞