港人平均月入$4萬 人工之高冠絕全球

441 回覆
51 Like 1062 Dislike
健身佢冇錯
中等Go24 7/24fitness呢D場都係around500-600
Pure要800-1000

會所就唔好講啦 多數rack都冇深蹲都唔洗練 for小朋友

P記呢類垃圾就唔計
平時連登仔邊度嚟勇氣講香港人大把錢同冇咩多就係錢多
4皮就買到樓同車? 咪癲LA
拿 如果你用平均數 又兩條友兩公婆
其實係做到既
單機佬就掰啦
麻煩樓主借一借位

【12港人】【文宣行動】再現香港人文宣實力 令12個手足故事引起國際關注 用國際關注援救手足
https://lih.kg/2220618
呢份有計平均?好多stat都係中位數
對羊dede講出黎特別有說服力. 
exact7ly
所以唔明入鬼佬report聲稱個source黎自統計署 但比個mean人睇唔係median
跟本就無代表性
搞咩咁頹
親戚出嚟幾年12萬幾
睇哂兩個數
平均月入高咪證明有啲人月入係高過中位數好多囉
兩項數據唔同meaning啫
萬八都買到
早幾年嘅話
個幾都差唔多10年
但佢成份report無出過median
咁咪就係誤導

所以咪有啲我同誠哥平均數五千萬
林鄭年薪 5XX萬
美國總統年薪 3XX萬
習近平年薪 不超過15萬人仔
連登基本50k
有咩所謂 隔黎先話月入14000 好開心 收幾千正評
Mean喺貧富懸殊咁嚴重嘅地方真係毫無參考價值
呢個時勢無比人 炒 / 無薪假 / 凍薪 已經好好彩
仲要比班死鬼佬講 哇香港人平均四皮野巧巧境呀點點點
真係想一巴車落去

一餐餐餐成兩舊水都報得出
離開半山中環啦大佬去茶記食個碟頭飯啦鬼佬
對唔住 我拉底咗大家水平
而家茶記碟頭飯都50蚊起跳. 唔係黃店寧願自己煮.
而家真係自己煮多
個個擺明PR POST LA
pish
Stat Lesson 1: Outlier
過多一兩年仲有E枝歌仔唱咩
外資走, 資金走, 本地D精英香港人以家庭為單位咁走, 身家資產外流, 芝麻國自己都唔能掂芝資都係門面扮下野實際唔落重本投資, 無人敢去投資, 連本地D香港人都唔會投資開生意, 郭鞍發出左搵鬼黎香港park $, 仲有個高能正苦統治, 又比美帝制裁, 大量高增值生意撤去台坡, 港豬仲可以享受咁高人工? 就快下跌返去10K/月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞