江澤民講廣東話

203 回覆
391 Like 15 Dislike
事實上今日變成咁習禁評一人真係佔左好大因素架喎。胡溫都明白事理知道繼續跟江路線,即係鄧小平路線發展國際多邊主義拼經濟先係大道理。

但習禁評唔想俾老人指指點點,又怕打壓黨內勁敵薄熙來太勁被報復。一上任就不斷集權借反貪肅清其他派系,同鬥紅鬥共鬥左黎維持自己清算江派同太子黨既正當性。

後果好明顯啦,前朝做得野既上到下無官會真心幫佢做野,唔係清算左就唔知自己會唔會因為派系問題被借啲意清算,幫佢做野都庸才擦鞋仔居多,咁大個國家想好都幾難啦。條小學雞做野一味就諗自保,要自保就要不斷集權,不斷清算黨內潛在敵人,而家上到下內到外都出晒問題喇。上至智囊下至地方官都係擦鞋仔同垃圾,小學雞冇料又易被人呃,信埋果啲戰狼外交咪搞成咁囉。

如果仲係胡溫做肯定唔會搞成咁
家下習禁評既智囊好明顯都係為左迎合佢而提供一啲啱習口味既決策。咩戰狼外交,乜嘢大肆宣傳大國崛起中國夢,乜嘢送中。搞成咁好難唔關習個人事架喇,智囊點氹你開心你做得呢個位點都應該有基本判斷能力啦。死到臨頭信埋果啲刷鞋仔金燦榮咪死硬囉。
諗記小學雞寫果句「培育の化英才」
明明係寫 培育9化英才
麻煩樓主借一借位

【12港人】【文宣行動】再現香港人文宣實力 令12個手足故事引起國際關注 用國際關注援救手足
https://lih.kg/2220618
惡性循環
驚謀反 > 除異己/中立 > 偏聽 > 重用擦鞋宧官 > 行錯步 > 驚謀反 ……
突然咁多五毛吹捧佢做乜?
好在江澤民唔係今日先上場
唔係以佢嘅野心 世界更大鑊
日日都驚被仇家迫害同報仇,凡係講嘢唔啱聽既都係異己,咁淨返咩人留係身邊可想而知啦。莫講話前朝高官,就連習自己親手捧上去既孫正財,軍委全部高層,仲有孫力軍同前公安部長,清算左咁多年江派同胡溫餘黨,到而家仲年年都有幾件自己捧上去既大高官落馬,都係講緊正部級同副國級高層,就知條友真係又蠢又唔識睇人又疑心重架啦。弱智真係冇得救架喎
共產黨成員嘅思維邊度係你估得到
真係好彩係支那未發展既時候先係俾叻人揸旗
而家發展到咁俾啲咁既醒目撚揸旗應該真係冚球剷
所以好彩我地有總加速師
收到風習疑心重到仲想搞掂埋佢個老師兼得力大打手王歧山。大家睇住啦,呢條老狐狸實走唔甩。試問後面仲邊會有人真心幫習小學雞做野。
共產黨成員本身係精英制,某個階層諗野同做野真係有一套架。唔係都唔會咁易呃左個政權返嚟執政到今時今日啦。毛魔果代幾乎都係受內戰紅利封功,好多地方官真係冇乜讀過書。但而家受教育同教育程度高左咁多,仲有好多海外受教育返嚟,你唔識用人為材同偏聽真係幫你唔到架喎。
共產黨死症係假如出現一個弱智領導人,你部國家機器點強點有系統都可以一鋪清袋。何況佢只係自稱強國,仲未真係去到果個程度。
改革開放派個個浸過咸水

鄧小平就去過法國打工讀書

江澤民同記者講西方我了解比你多 都認真係理直氣壯
中共果套共產制係毛魔之後識得跟馬克思個理念行精英制,江,胡呢啲都係幾千萬裡挑一,胡溫妥協搵習出嚟做接班人真係大整蠱。其實而家中共好多年輕黨員教育水平都好高,可惜今次個舵手又盲又聾又殘廢既,班船員幾叻都好架船都好難唔撞架喎。
開始了 昏君論
中共個體制遲早都會發生重大決策失誤呢件事。但習身上係連續性發生,而且好多野係佢自己種落嚟。真係估唔到可以加速得咁快。美國個貿易協議本身就係正如而家咁要你買多啲農產品,你唔係扭扭擰擰某人唔係懶醒傾掂晒最後一刻反悔就唔會搞到不斷被人加碼啦。有啲野真係一個人就可以影響晒,亦只會發生係CCP身上。
我諗你嘅學位真係買返黎
件老西個cutting同佢梳頭個動作搞到好似細路仔著大人衫咁
江澤民好多禍港政策陰啲陰啲咁做
唔會因為一兩句廣東話就抵銷到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞