江澤民講廣東話

203 回覆
391 Like 15 Dislike
+1s
佢果個年代係日治區考入中央大學大學個含金量仲高過而家果堆哈佛博士,江澤民仲要日文,英文,俄文,法文都識,果個年代發音就唔好細究喇,但論才學點都有料過而家呢件小學生。
點止,日文,英文,法文都得添啊。發音就唔好咁講究。
大陸有樣野叫膜蛤文化 崇拜老江
本質都係沒有比較沒有傷害
現任太柒要望番轉頭
蛤蛤五十年代去過莫斯科實習,學造汽車
中國人中意叫佢 長者

勁多中國人串習大大
trump好得意
雜種從來冇現場答過記者問題連媒都廢事做,一問就會柒出國際。個官都唔知點買返嚟。
好中肯
好有朝氣
江哈蟆係真係有料到既人, 有問題就直接去臉對+解決問題, 同埋有一套高壓與懷柔相結合的統治政策, 同埋係有長者之風, 鬧完記者識呵返D記者話唔係用領導人身份鬧你, 係用長者身份同你分享人生經驗, 咁人條氣咪順D, 你可以話佢滑頭, 但是人地識做人
小學生點比
大陸成日笑佢蛤蟆同續命單都市傳說
日日睇新聞見侵侵出黎講野 屌呢個屌果個,永遠唔見個小學雞出黎
閱讀理解零分
人地咪講佢大學唔係好似小學雞咁搵陳希代寫論文,堅係讀返黎囉

不過江澤民其實又咪靠老豆關係先讀到汪精衛政權既開既偽中央大學,後來偽中央大學執笠先轉到入交通大學讀書
佢心知老豆背景唔光彩先過繼做左佢呀叔支共烈士江上青個仔,就咁呃左個烈士後代身份返黎
1955年去實習1956年返嚟。一年時間我真係自問講唔到佢咁。
有無諗過唔係佢唔想亂嚟,只係時候未到,我就唔信支那而家個方向全部係屎煎片一個人嘅責任
原來佢1955年去左莫斯科機械廠實習一年。一年講到咁樣算係勁啦。
中共班元首都係奸狗黎
不過以往果班,識尊重香港人
所以果陣香港人咪咁接受中國
冇人會理新彊/蒙古問題
細個睇普京,已經係個叔父
但而家再睇,依然停留向叔父輩,仲未進化為阿伯

字靚唔靚就見仁見智,起碼寫到正體先
小學雞表示閱讀不能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞