88歲老人家10"tablet求推月經post

40 回覆
2 Like 3 Dislike
12吋 iPad pro
ios 連返回制都冇 轉左之後實問到你傻
真係買美馬平價平板自己上美馬買喇 電話台巴打
睇過下Fire / Kindle Fire, 好似搵唔到有4G版
話老人家用慣an其實都只係識用面果一浸,深入d咪又係唔識,轉會冇難度喎
price.com睇啦
ios 易用好多喎...
哩樣野真係唔好提, 之前$198續左2年
有日去佢屋企, 見佢手機無開wifi
一問之下, 原來佢手機一直都無開wifi

嬲嬲地打去PCCW問, 2年黎, 可以話完全無用過Data
之後話Cut, 佢offer左68蚊100MB比我地
但最後都決定Cut, 因為佢手機月費上網都夠佢用
所以佢屋企至無上網

而我自己家庭Plan, 有一張卡多左, 可以比佢用Tablet
所以至考慮買4G pad
因為小用Apple, 教主死後已經跳船
1) 想問下咦家既ipad, 係咪唔洗用電腦, 唔洗用itune都可以自動生存?
2) 雖然係老人家, 唔知佢ios要用幾多位, 32GB夠用?
3) 咦家既apple store Sell果部 2599起, 32GB + 4G 3599, 哩部係最新? 定上一代黎, 下一代未出?

雖然自己都用過朋友既iphone, 的確會秒變白痴仔, 連上一頁都有困難

但上面巴打講得啱, 佢真係識好表面, 我估一個上一頁應該.... OK呱
都係果句.... 唔好太要煩我, 因為教老人家用智能電話... 真係死好多腦細胞
1. 開機嗰下已經可以獨立生存(除非你要iTunes過歌/相)
2. 如果老人家只係上網stream嘢,32「可能」夠,但我都係一律建議上128
3. 係,依家係第8代
都係計錢姐,美馬依家最平都要$150,仲冇直ship香港 我第一部係趁佢特價買,之後香港買咗兩部,其中一部俾咗阿嫲同佢加記孫仔傾計用 另一部係friend要 都唔使一千蚊一部
要4G就買iPad啦,冇其他選擇
ipad 睇片兩條大黑邊, 求其買部tab A 2019算

AN 機 / Ipad / Surface pro 都有.
就咁開下youtube 同 睇相, 唔覺會奶野.

AN多左APP 咪同電腦亂上網搞死IE 差唔多咁鳩
幫佢果個都唔識SET 就買部IPAD 算啦, 因為乜都冇得搞.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞