首到同學公屋家 住私樓網民驚覺:原來差咁遠

174 回覆
19 Like 165 Dislike
你係男定女。
如果你係女 又生得靚既可以享有二次投胎既機會
跟貼啲 依家叫lease liability 改左制 請參考HKFRS15
16先岩 自膠
又攞個連登post做新聞
報紙佬真係好做
簡略講係長過一年既租約都會capitalize 做right of use asset放係 asset, 相對會有lease liabilities係liability side, 然後每次交租 上面上者都有amortization

簡單啲講 同供樓帳目上相差無幾
屋企大細同屋企人親唔親密有咩關係
我反而覺得屋企細太焗促搞到個人好心煩
細個同嫲嫲住 雖然唔係啲咩豪宅
但可以同堂細佬係廳到踢波 打羽毛球 玩車仔,玩玩下又一日
雖然大家住唔同樓層 但都好親密
頭條又上黎自制新聞
龜頭都R撚損 求撚其cap幅圖係到打稻草人
你答到我邊到有話無分別未
去過朋友水泉澳間公屋 除左部升降機入面睇落污糟D
佢間屋裝修得好靚 又唔算細 好正 好葡萄

利申:私樓仔
唔好再吹大D
香港唔住村屋
有幾多家庭屋企會有2層要用樓梯上落
細個去公屋探親戚,去到門口除左鞋先入屋,對鞋就咁放門口,出到黎無左,無諗過鞋都有人偷
係一邊用二三千租 個車位
入到屋之後就話你屋企好大好靚呀,我同佢講:平時我訓下面個層,佢話:你仲有一層呀,個陣我都無為意,覺得佢地好客氣

間屋有兩層
呢個已經唔係普通私樓咁簡單
係住豪宅
如果你層樓由4,000,000升到10,000,000 係會計角度 仲係唔係負責?
唔係WOR..我有FD 話公屋好過私樓WOR..
啲個比喻肉尻酸呀清
一出世住二三千呎唐樓,細個以為係屋企踏單車係好正常,成日叫啲同學仔上嚟踏單車。

呢個真係勁 香港邊度唐樓有? 想了解吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞