【武林大會】格鬥狂人單挑太極拳師 邊個20秒鐘被打爆缸?

499 回覆
25 Like 0 Dislike
話武術唔係for實戰真係笑撚死人
咁應該叫舞術啦

叫咩名又到你管咩

即係玩開花式騎術嘅
你要隻馬跑賽馬
跑得郁 不過唔會第一囉

你咪提議下要唔要改做花式格鬥
如果呢種格鬥有正式比賽 應該好睇過mma
好想睇真正嘅武林大會
螳螂拳 鐵沙掌 耍幾招再打幾下
暗器射下射下
一定好有美感+趣味
以前細個有玩過下詠春,後尾去學下跆拳道,上過兩堂之後個教練叫我用自己既野去同個師兄打,唔記得咩色帶啦,後尾埋身對方腳都起唔到
另一次就係同條泰拳撚打,最後雖然係贏,但其實用到既詠春唔多 起碼有一半唔關詠春事,始終帶左拳套(個陣淨係識詠春),贏 係可能因為我係武術奇材

之後再去接觸boxing、柔道同泰拳,樣樣玩下咁
得出既結論就係以上三樣野練一排都可以屌打國術佬
人地訓練既系統同國術差天共地
如果講實戰班軍佬係咪最勁,講求幾秒內要攞你命 咩武術都無用
如果講實戰班軍佬係咪最勁,講求幾秒內要攞你命 咩武術都無用

講武術不如講武器,半秒收你皮
想國術好打唔係唔得 頭一年淨學拳理套路 第二年同門不停對打 第三年同現代博擊既人打 咁樣或者可以帶得番起傳統武術既實戰能力 但而加9成9既師傅會失業
唔練體能。 半收皮
想國術好打唔係唔得 頭一年淨學拳理套路 第二年同門不停對打 第三年同現代博擊既人打 咁樣或者可以帶得番起傳統武術既實戰能力 但而加9成9既師傅會失業

唔會俾你對打。 唔係點呃你學費
冇嘅,即係等於仲有人信中醫風水

中醫都可能飲完藥精神左
風水或者俾佢隨口講中
傳統武術連打都唔打得個講字 都可以咁多人信晒全部
冇嘅,即係等於仲有人信中醫風水

中醫真係好得好快
調理身體都好有用
健身操對格鬥技 唔係吓話
https://youtu.be/MCJXh2Hp3zw
諗起呢個,詠春個陣係香討吹到識飛
俾條業餘拳擊打到仆街

呢條友又有啲慘既
Boxing條友reach長咁多
係兩個都係業餘既情況之下
都係身型重要過技術
利申:尻up

Boxing果個係香港拳王

Boxing打到一半就開始hea打咁
https://youtu.be/MCJXh2Hp3zw
諗起呢個,詠春個陣係香討吹到識飛
俾條業餘拳擊打到仆街

呢條友又有啲慘既
Boxing條友reach長咁多
係兩個都係業餘既情況之下
都係身型重要過技術
利申:尻up

Boxing果個係香港拳王

Boxing打到一半就開始hea打咁

身高體重差咁遠 可以點打
瞬間諗起個d公園廢老

係到妹妹下耍太極個陣比人一個左勾拳ko

耍太極呢d目的都係養生
都唔志在打得
呢個我反而覺得幾好,有品味過跳埋d支那大媽舞
好過d廢老唔耍太極走去係公園到噉d支那女人跳舞,仲要做埋d不道德行為

中國呢渣嘢 取走拳同武呢啲字眼 就天下太平 太極操 詠春操 工字伏虎操 就少好多是非
瞬間諗起個d公園廢老

係到妹妹下耍太極個陣比人一個左勾拳ko

耍太極呢d目的都係養生
都唔志在打得
呢個我反而覺得幾好,有品味過跳埋d支那大媽舞
好過d廢老唔耍太極走去係公園到噉d支那女人跳舞,仲要做埋d不道德行為

我都覺太極最有用係養生
上次有個乜九武警總教練,又洪拳又詠春十幾個title,對戰髪形師業餘mma,真係笑到嘔.
上次有個乜九武警總教練,又洪拳又詠春十幾個title,對戰髪形師業餘mma,真係笑到嘔.

片?

片?

Chen xing 果個
應硋上年的事了
爛仔交最勁
應硋上年的事了

CHEN XING
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞