[格木不死 新人不來]曼聯終極FF轉會窗暨香港獨立及黑警國安死全家吹水區[1017]

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
曼聯下週將會報價求購辛祖,具體金額曝光!CEO因一事遲遲不正式出手

歐洲轉會市場已經進入最後不到兩週時間,曼聯終於打算正式向多蒙特提出報價,求購英格蘭翼鋒辛祖,之前,曼聯大張旗鼓操作一個多月,但從未正式送出報價。
有英格蘭媒體甚至報導,曼聯堅稱這將是唯一報價,多蒙蒙要麼接受,要麼此事就此作罷。而曼聯的報價將是£7,500萬英鎊固定轉會費,加上£1,500萬的浮動條款,總額£9,000萬鎊,距離多蒙特定價£1.08億還有不小的差距。
報導指活華特將會告訴多蒙特,轉會費和支付結構,都沒有談判的餘地。
但英格蘭媒體宣稱,曼聯高層很有信心能夠完成交易。曼聯認為,在目前的大環境下,£9,000萬已經是大方的價格,活華特還希望球員的個人意願可以決定轉會走向,辛祖願意加盟曼聯,他和經理人埃奧巴西已經談妥工資和佣金,如果轉會成功,他的週薪將是£17.5萬鎊。
與此同時,多蒙特早已將8月10日定為辛祖轉會的最後期限,他們早已宣佈辛祖將會留隊,但曼聯仍然認為,多蒙特的€4,390萬歐元財政損失,會迫使多蒙特接受降價賣掉辛祖。
然而,這並不是關鍵因素,2017/18賽季前,活華特同樣試圖把握國米需要資金滿足歐洲足協財政公平競賽法則標準的機會,壓價購買比列錫,然而國米誓死不從,最終轉會失敗告終。
而英國《曼徹斯特晚報》則披露,活華特之所以選擇在那麼遲的時間才嘗試求購辛祖,原因全是為了財務報告好看。
曼聯截至2020年6月30日的季度財務報告,將會在10月份國際比賽日期間公佈,而不是按照過去一樣在9月份。按照賽季劃分,這是球會上一個財政年度的最後一個季度報表。
而與此同時,新賽季的第一個季度財務報告,7月份到9月份的數據,則將等到11月中旬才公佈,為了在眼下的經濟環境下吸引更多的潛在投資者,活華特希望將大筆引援開支的時間延遲,如果能在10月1日~10月5日的最後時刻買人,那麼轉會開銷就不會計入上賽季最後一季度的財務報告,也不會進入本賽季第一季度財務報告。
曼聯如果壓哨簽辛祖、特萊斯等新援,那麼轉會費將被推遲到截至2020年12月31日的賽季第二財政季度數據中,明年才會公佈,因此,活華特考慮推遲買人,從生意人的角度,是合乎邏輯的行為。
不過,曼聯已經多年沒有過夏窗壓哨簽人,過去最著名的最後時刻轉會,莫過於費爵爺£3,065萬鎊簽下的當年的標王貝碧托夫。其後,雲高爾時代也有馬迪爾、法卡奧的驚人之舉,但隨後的摩連奴要求盡快完成交易,基本都在賽季開始前便結束引援。
早在10天前,貝碧托夫便對曼聯買辛祖的劇情有了預測:如果曼聯想買新的攻擊手,就像傳聞許久的辛祖,是不是成功,我們需要等到轉會窗最後幾天才能知曉。
同疤狗一樣 又係要做數
費sir好似講過蘭尼個心好脆弱,所以唔可以大大聲屌佢
不過Nani cut in點都好過而家呢班
木狗都on9, 人哋多蒙特轉會窗剛剛開時已經公開咗辛祖既價錢,而且唔接受你既add ons條款,依家仲想大返人轉頭話我係出咁多錢,一係就賣,一係就你咪試下唔撚賣咁

我係多蒙特真係會出份聲明恥笑木狗
要做數延遲付款咪得囉 咁撚On9
要指柔罵槐咁鬧朗隊,間接叫佢唔好獨扭咁多

不過費sir走左之後佢都係咁獨扭,無人阻到佢,係16年提子教練醒目,將佢打正前/輔鋒,轉做finishing, 唔比機會佢獨扭咁多
Welcome Milan Skriniar
買人條數應該唔會即刻impact P&L
最多係cash flow問題 不過一樣可以傾延遲付款
木狗=有自信既毒撚去溝女
俾我係多仔以後唔做你生意
木狗越做呢啲野去扮工扮講數只會更激起曼迷既怒火

仲要依家曼聯係武肺既損失通哂天,根本全世界都知你曼聯拎唔出多蒙特要果120M歐元,仲要係度死纏爛打,博人哋減價,但人哋皇帝女唔憂嫁,依家越拖越耐只會令到曼聯有機會俾人恥笑同俾多蒙特羞辱
幻想到木狗以為自己運籌帷幄個樣就想死
鄰居簽ruben dias
既然曼聯最多拎到£75-90M 去買
咁多仔采你都有味啦
咁倒不如拎筆錢去買upamecano la
唔得架 係邊日incur筆支出就要邊日入帳
不過我真係唔撚信係為左做數而遲買辛祖
咁有邊場係假波
簽龜個陣就應該要簽佢啦
蘇sir輸嗰d咪造波
木狗玩到威脅呢招
真係當做生意
tg group班神棍輸波咪話假囉
班傻仔比月費買料都制, 佢講乜都信架la
一個Nani, 一個史高斯,就算差費sir都唔會屌

相反碧咸、傑斯、朗尼就會開花
真係識個on9仔
賭波輸錢就會話假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞